De delirische Japanse auto-industrie van de jaren negentig produceerde de gekste parels onder invloed van de internetbubbel. Honda besloot pardoes de concurrentie aan te gaan met Ferrari, Nissan ging de strijd aan met de natuurwetten en Toyota kwam met de Supra.

Toen de vierde generatie Supra met pensioen mocht, was de bubbel gebarsten en kreeg de iconische Toyota geen vervolg. Tot nu. Na een jarenlange 2JZ-aangedreven geruchtenmolen is hier eindelijk de nieuwe Toyota Supra. Nee, geintje. Het is weer een concept.

Je kijkt naar de Toyota GR Supra Racing Concept. Het goede nieuws is dat Toyota nu eindelijk bevestigt dat er daadwerkelijk een nieuwe Supra komt. Alsof we dat nog niet wisten. Kijk goed door de breedgeschouderde bodykit heen en je ziet de grote lijnen van de nieuwe Toyota Supra. Zeer waarschijnlijk blijven de koplampen en achterlichten hetzelfde op de productieversie.

We hopen ook dat Toyota niet de moeite heeft genomen om alleen voor de raceversie een fijne eendenbips en een double bubble-dak te ontwerpen; die zien we ook graag terug op de straat-Supra. Over de motor laat Toyota niets los. Iedereen is het er gelukkig over eens dat in de Supra een zes-in-lijn hoort. Dat weet Toyota ook wel.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie