Zoveel verschil maakt vierwielaandrijving

Dezelfde motor en hetzelfde vermogen. Is vierwielaandrijving genoeg om de 500 kilo extra te compenseren?

Foto('s): Hennessey Performanceverschil vierwielaandrijving
verschil vierwielaandrijving

Tweemaal een 6,2-liter V8. Tweemaal een supercharger. Tweemaal 717 pk. En tweemaal 881 Nm. Dat klinkt als een gelijke strijd. Hoewel: Jeep Grand Cherokee Trackhawk weegt een forse 2.433 kilo en de Dodge Challenger Hellcat slechts 1.940 kilo. Het woordje ‘slechts’ geeft goed aan dat alles relatief is.

Dus, hoeveel verschil maakt de vierwielaandrijving van de Trackhawk in een dragrace? Is het genoeg om de 500 kilo aan extra gewicht te compenseren of laat de Hellcat zijn corpulente motorbroeder achter?

Zoveel verschil maakt vierwielaandrijving

Reacties
  1. Chris zegt op 4 januari 2018 om 23:03:

    De Jeep heeft een enorme tractie, ik heb zelf de Jeep Grand Cherokee SRT-8 in 2007 tegelijk met de Chrysler 300C SRT-8 met dezelfde motor proefgereden en ook daar viel mij op de Jeep een veel betere tractie heeft en daardoor veel sneller optrok, bovendien reed hij aanzienlijk prettiger dankzij de vierwielaandrijving. Ik heb daarna de Jeep gekocht en er met veel plezier in gereden, helaas is een nieuwe in Nederland nu 2x zo duur (in Duitsland en België de helft) dankzij de schandalig hoge autobelastingen in Nederland

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken