Het liefst verwarmen of verkoelen Amerikanen elk denkbaar oppervlak van een interieur. Ze hebben al een flink deel veroverd in de kruistocht voor temperatuurregeling: stoelen, armsteunen, het stuur en zelfs de bekerhouders zijn voorzien van verkoeling of verhitting. En met de verwarmbare autogordel zet Ford nu de volgende stap in de verhitte strijd.

Ford diende recentelijk patenten in voor een verwarmbare autogordel. Extreem handig als je linkerschouder áltijd koud is. Of je middel. Of als je een warme knuffel behoeft van je auto. Of als je een Calippo-ijsje in je rechter borstzak hebt dat je liever drinkt dan likt. Je hebt ze ertussen zitten.

Het kost Ford 31 pagina’s om het systeem in detail te beschrijven. Kort beschreven integreert Ford kleine verwarmingselementen in de gordels. Via de klikker krijgen de veiligheidsgordels hun stroom. In welk model en óf de techniek uiteindelijk naar de markt komt, is nog niet bekend. Hou nog even vol, jij koukleum.

Reacties

 • Remon heeft op 12 december 2018 geschreven:

  Ik heb een Ford Fiesta Metal met voorruitverwarming. Heb geen krabber in de auto liggen want met 3 tot 5 min is het ijs op mijn ruit verdwenen! 🙂
  Wat dit betreft doet Ford het goed.

  Reageer
 • Tomer vd heuvel heeft op 12 december 2018 geschreven:

  een verwarmbaar stuur is misschien handiger

  • Redactie TopGear Nederland heeft op 12 december 2018 geschreven:

   Dat bestaat al, gelukkig!

   • Tomer vd heuvel heeft op 12 december 2018 geschreven:

    dat is chill voral nu met dat koude weer helaas is de stoelverwarming bij ons in de leer beklede auto kapot gegaan

    Reageer
   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear