Het liefst verwarmen of verkoelen Amerikanen elk denkbaar oppervlak van een interieur. Ze hebben al een flink deel veroverd in de kruistocht voor temperatuurregeling: stoelen, armsteunen, het stuur en zelfs de bekerhouders zijn voorzien van verkoeling of verhitting. En met de verwarmbare autogordel zet Ford nu de volgende stap in de verhitte strijd.

Ford diende recentelijk patenten in voor een verwarmbare autogordel. Extreem handig als je linkerschouder áltijd koud is. Of je middel. Of als je een warme knuffel behoeft van je auto. Of als je een Calippo-ijsje in je rechter borstzak hebt dat je liever drinkt dan likt. Je hebt ze ertussen zitten.

Het kost Ford 31 pagina’s om het systeem in detail te beschrijven. Kort beschreven integreert Ford kleine verwarmingselementen in de gordels. Via de klikker krijgen de veiligheidsgordels hun stroom. In welk model en óf de techniek uiteindelijk naar de markt komt, is nog niet bekend. Hou nog even vol, jij koukleum.

Advertentie

Reacties

 • Remon says at 12 december 2018:

  Ik heb een Ford Fiesta Metal met voorruitverwarming. Heb geen krabber in de auto liggen want met 3 tot 5 min is het ijs op mijn ruit verdwenen! 🙂
  Wat dit betreft doet Ford het goed.

  Reply
 • Tomer vd heuvel says at 12 december 2018:

  een verwarmbaar stuur is misschien handiger

  • Mattijn Nederend says at 12 december 2018:

   Dat bestaat al, gelukkig!

   • Tomer vd heuvel says at 12 december 2018:

    dat is chill voral nu met dat koude weer helaas is de stoelverwarming bij ons in de leer beklede auto kapot gegaan

    Reply
   Reply
  Reply

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie