Wie houdt er nou niet van een goede hete hatchback? Hou die liefde even in je achterhoofd als je de prijs leest van deze Golf 2 uit 1989. De verkoper wil maar liefst 93.470 euro zien voor de oude VW. En dat heeft natuurlijk een reden. Je kijkt naar de Volkswagen Golf 2 G60 Limited – nummer 16 van slechts 71 gebouwde exemplaren, om precies te zijn.

Volkswagen Motorsport was verantwoordelijk voor dit project en je mag hem gerust zien als de spirituele vader van de Golf R. Hij heeft vierwielaandrijving (Syncro, voor de liefhebber) en de versnellingsbak van de Group A Golf Rallye. Nog belangrijker: de 1,8-liter zestienklepper is voorzien van de befaamde G-lader, wat een type supercharger is.

De specificaties van het Golfje

Het resultaat was 210 pk en 252 Nm, goed voor een sprintje vanuit stilstand naar 100 km/u in slechts 6,8 seconden. De topsnelheid is 240 km/u, waarmee deze Golf destijds de snelste productie-VW ooit was. Je herkent de Volkswagen Golf 2 G60 Limited aan het blauwe biesje rond de grille, de twee enkele koplampen en de Motorsport-badges op de auto. Die BBS-velgen staan hem ook erg lekker, als je het ons vraagt.

Binnenin werd de Volkswagen Golf 2 G60 Limited getrakteerd op verwarmde leren stoelen en ook het stuur, de versnellingspook, de handremhendel en de deurpanelen werden bekleed met hetzelfde spul. Hij was ook voorzien van destijds luxueuze opties als ABS, stuurbekrachtiging, een schuifdak, elektrische ramen, elektrische buitenspiegels en centrale vergrendeling. Ach, simpele tijden.

De Volkswagen Golf 2 G60 Limited is in goede staat

Deze Volkswagen Golf 2 G60 Limited is sinds 2007 in het bezit van dezelfde persoon. In 2008 werd hij motorisch opgefrist en kreeg hij enkele kleine upgrades. Het geheel ziet er dan ook uit om door een ringetje te halen. De tellerstand is inmiddels 108.921 kilometer en hij staat te koop in Engeland. Geen zorgen: de auto is origineel Duits en het stuur zit gewoon links.

Reacties

  • JIMMY VW heeft op 6 juli 2022 geschreven:

    Stoelen zijn niet origineel. Veel te hoge prijs.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)