We hebben het al vaker aangegeven: de autowereld is snel aan het veranderen. Soms zelfs iets te snel – ook voor Volkswagen. Want het ene moment is de Motorsport-afdeling nog druk aan het sleutelen aan een gloednieuwe TCR-racer en het andere moment is de volledige afdeling opgeheven.

Aan het einde van 2020 hakte Volkswagen de knoop door en schrapte de volledige Motorsport-afdeling. Dat deze beslissing geen onderdeel was van een meerjarig plan dat al lang bekend was, bewijst deze vondst door Volkswagen-adept Jamie Orr.

De Amerikaan mocht snuffelen in een quasi-geheime opslag van Volkswagen Classic. Deze afdeling beheert het erfgoed van het merk en zorgt dat alle auto’s in de collectie goed onderhouden worden en in rijdende toestand zijn. Bijvoorbeeld zodat ze ingezet kunnen worden voor een evenement of een marketingdingetje.

De VW Golf 8 TCR is een onafgerond project

Naast een Volkswagen Lupo GTI en een elektrische Golf uit 1984 staat een gecamoufleerde TCR-racer. De YouTuber heeft het eerst niet in de gaten, maar hij staat zowaar naast de Volkswagen Golf 8 TCR. Dit raceproject werd tijdens de ontwikkeling de nek omgedraaid toen VW Motorsport werd opgeheven. De auto is vervolgens nooit aan het publiek getoond.

De Volkswagen Golf 8 TCR draagt nog een camouflagewrap zodat pottenkijkers de details van de auto niet goed kunnen zien tijdens testwerkzaamheden. De TCR is breder, heeft een grote achterspoiler en diverse extra luchthappers. Onder de motorkap ligt een 2,0-liter viercilinder met 350 pk.

Volkswagen Classic ontfermt zich nu over de Golf 8 TCR, net als alle andere weeskinderen van de Motorsport-afdeling. De raceauto zul je misschien ooit nog in actie zien tijdens een evenement, maar niet meer tijdens officiële WTCR-races.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)