Met de aankomende lockdown weet je zeker dat je voorlopig niet richting een circuit zult gaan. Tenminste, als dat circuit niet je eigen huis is. Zoals je weet, denken we bij TopGear graag in oplossingen. Voorruit beslagen? Doe dan je zijruitje omlaag en neem de bocht zijwaarts (nee, niet echt doen – krijg je een dikke boete. Of vijf). Verplicht thuis zitten? Koop dan een circuit en zet daar je huis neer.

Zomaar een tip: in de VS staat Oregon Raceway Park te koop. En zoals je in de onderstaande video kunt zien, is het geen kinderachtig baantje. Voor 8,5 miljoen dollar krijg je 3,76 kilometer aan circuit met zestien bochten en 120 meter hoogteverschil, plus 175 hectare aan land. Dat komt uit op omgerekend zo’n 7 miljoen euro, wat in vergelijking met de Nederlandse huizenprijzen een koopje is. De pitstraat is twaalf pitboxen rijk en er zijn faciliteiten zoals toiletten. Het enige wat je nog moet doen, is er een klein hutje voor jezelf neerzetten.

Oregon Raceway Park ligt aan de voet van Mount Hood in de staat (jawel) Oregon en biedt een spectaculair uitzicht op de berg. Kleine bijkomstigheid is dat je even naar Amerika zult moeten emigreren. Een voordeel: de benzine is daar minder duur, dus de rondjes zijn goedkoper. Het circuit staat al een tijdje te koop, dus er valt ongetwijfeld wat te onderhandelen. De advertentie vind je op onze nieuwe favoriete website CarProperty.

Oregon Raceway Park in een willekeurige YT-video

 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear