Stop met je gegniffel, dit zijn serieuze zaken. Ja, deze Tesla Model S Plaid van Unplugged Performance heet inderdaad het ‘Donkere Helmpje’, maar daar gaat het even niet om. De Dark Helmet is sneller rond het circuit Laguna Seca dan een Porsche 911 GT2 RS en slechts 0,6 seconde langzamer dan een McLaren Senna. Dat zijn serieuze prestaties.

Een gemodificeerde auto vergelijken met een productiemodel?

Vooruit, daar heb je een punt. Het is niet helemaal eerlijk om de twee te vergelijken, maar aan de andere kant pakte de GT2 RS MR ook het productierecord op de Nürburgring. Bovendien is de aandrijflijn van deze Plaid nog standaard. De aanpassingen van Unplugged Performance hielpen de Tesla Model S met 1.020 pk om sneller door de bochten te boenderen.

Randy Pobst zette een tijd neer van 1 minuut en 28,2 seconden. Unplugged claimt overigens zelf hiermee het ronderecord voor een elektrische productieauto te hebben gepakt. De Unplugged Tesla Model S kreeg extra aerodynamica, waaronder een achterspoiler en een splitter. De dempers komen van Bilstein en de draagarmen en stabilisatoren zijn aangepast. Ook de velgen en banden zijn gewisseld voor sportiever spul.

Specificaties Unplugged Tesla Model S

Het interieur is verdwenen uit de Model S, maar er kwam een rolkooi voor in de plaats. Het gewicht (inclusief bestuurder) is met 2.199 kilo ongeveer gelijk gebleven. Het verschil zal in ieder geval niet groot genoeg zijn om de 0-100-tijd van 2,1 seconden substantieel te beïnvloeden, dunkt ons. De topsnelheid ligt rond de 320 km/u. Er zijn nog geen onboard-beelden van de snelle ronde, maar die volgen waarschijnlijk snel.

Wie komt het record kapen?

De productie van de Lucid Air begint ook binnenkort. Deze Tesla-concurrent produceert 1.080 pk en wist in de ontwikkelingsfase een tijd van 1 minuut en 31 seconden neer te zetten op Laguna Seca. Met enige aanpassingen zou dit op het circuit een geduchte tegenstander van de Model S kunnen zijn. Ook Lucid komt uit Californië (waar Laguna Seca ligt), dus het zal waarschijnlijk een record zijn dat ze graag willen bemachtigen.

Reacties

 • Barry heeft op 5 augustus 2021 geschreven:

  Best pijnlijk voor de gevestigde orde dat ze op zo’n beetje alle vlakke afgetroefd worden door Tesla. 0-100 sprint, quarter mile, ronde records. Het grappige is dat snelle auto’s nu ook aan de kant gaan op de snelweg als ze een Tesla logo in hun achteruitkijkspiegel zien 😀

  • Hihi heeft op 6 augustus 2021 geschreven:

   Barry gelooft nog in het sprookje van Elon. Aandoenlijk die naïviteit. Ik ga eerder aan de kant als er een Tesla voor mij rijdt. Je weet maar nooit wanneer er weer een willekeurig onderdeel van die auto’s valt. Tesla troeft de gevestigde orde op één vlak duidelijk af: ze zijn wereldkampioen in de 100m onderdelen verliezen.

   Reageer
  Reageer
 • Tsja heeft op 4 augustus 2021 geschreven:

  Leuk voor de publiciteit want daar is het waar het om draait voor de Tesla fanboys. Probleem is dat ze 2 rondjes verder een uur in de pits moeten staan om de batterijen weer op te laden. Nog groter probleem voor Tesla is dat de concurrenten met auto’s komen die meer bieden voor een lagere prijs. Dan laat ik het verschil in bouwkwaliteit tussen de rammelbakken van Musk en de echte auto’s uit Zuid Korea en Europa nog buiten beschouwing.

  Reageer
 • Mies heeft op 4 augustus 2021 geschreven:

  Met een supercharge pitstop van 30 min. Wordt het een lange race. Bandjes vv gaat wel snel

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)