Volvo stapt eindelijk in het segment van de compacte SUV’s. Dus vind je de Audi Q3 te lelijk en de BMW X1 te spannend? Of wil je geen aso-stigma? Dan is dit je uitstekende Zweedse alternatief.

Volvo propt haast alle techniek uit de grote XC90 in de compacte XC40. Hoe? Deurtje open, techniek erin, deurtje dicht. De nieuwe Volvo XC40 zorgt ervoor dat je niet per ongeluk (of expres) tegen mensen, elanden, kruisend verkeer, vangrails en andere nare objecten aanrijdt.

Motoren Volvo XC40

Aanvankelijk kun je naar de dealer voor een Volvo XC40 met een D4-dieselmotor of een T5-benzinemotor. Later volgen meer varianten, waaronder een volledig elektrische XC40. Verder is de XC40 de eerste Volvo die zal worden voorzien van de nieuwe driecilinder van het merk.

Volgens Volvo biedt de XC40 ‘een radicaal andere kijk op het opbergen van spullen in de auto’. Hebben ze vast afgekeken van Ikea. Het merk spreekt over opbergvakken in de portieren en onder de stoelen, een speciale plek om je telefoon draadloos op te laden, een uitklapbare haak voor kleine tassen en een uitneembare afvalbak in de middenconsole. En je hoeft het niet eens zelf met een inbussleutel in elkaar te draaien.

Reacties

  • henk van niekerk heeft op 22 september 2017 geschreven:

    heel mooi , lijkt wel weer de 400 serie uit het verleden die het tot heden nog prima doen. Heb zelf 4x een 400 gekocht top auto,s er kleefden een nadeel aan de garage waren zo duur geworden , conclusie over stapelen naar de iets goedkoper auto de Nissan en deze bevalt nog prima type juke met alle + er op tekna super autootje

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)