Na negen lange jaren komt Volvo met een vervanger voor de immens populaire Volvo XC60. De naam blijft hetzelfde, de rest niet. Volvo heeft zijn stinkende best gedaan op de XC60 en dat straalt er aan alle kanten vanaf. En niet zonder reden: de XC60 is verantwoordelijk voor 30 procent van alle Volvo-verkopen wereldwijd..

De nieuwe Volvo XC60 is een gedrongen XC90. Alsof ze bij je favoriete cartoonserie terug in de tijd gaan en een jeugdversie laten zien van een personage. Schattig. Onderschat de nieuwe Volvo XC60 niet.

Qua performance is de nieuwe Volvo XC60 eerder een Jawbreaker dan een droppie. De T8 Twin Engine-aandrijflijn uit de XC90 voorziet de jeugdige versie van 407 pk. Nul naar honderd is in 5,3 seconden voorbij. Verder heb je nog een rits benzine- en dieselmotoren van 190 tot 320 pk. Je levert ten opzichte van de XC90 dus enkel wat lengte in. Het interieur is minimaal zo oogstrelend als zijn grote broer. Het nieuwe CleanZone klimaatcontrolesysteem met vier zones verwijdert schadelijke stoffen en deeltjes uit de buitenlucht en zorgt voor frisse lucht.

De nieuwe Volvo XC60 gaat vanaf half april 2017 in productie in de Torslanda-fabriek in Zweden. Op 31 maart worden de Nederlandse prijzen en specificaties vrijgegeven.

Reacties

  • Volkswagenfan heeft op 9 maart 2017 geschreven:

    Wat voor een droppie? Een honingdropje ofzo? Cool ding hoor……

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)