Aanschouw! De krachtigste productie-Golf ooit gebouwd. Net als de Golf R 20 Years. Oh, en de normale Golf R, want die heeft tegenwoordig ook standaard 333 pk. Is het dan met 270 km/u de snelste Golf ooit? Nee, want ook die optie kun je aanvinken bij een normale Golf. Zeker, deze Golf R ziet er lekker uit, maar wat onderscheidt de Golf R 333 Limited Edition dan wel?

De Volkswagen Golf R 333 Limited Edition krijgt niet alleen 333 pk, maar er worden ook slechts 333 stuks gebouwd. Op het dashboard kun je zien welk exemplaar je precies hebt. Vaak geven autofabrikanten elke auto dezelfde badge (1 van X) om ontevreden klanten te voorkomen. Maar eigenlijk is deze Golf R 333 niet veel meer dan een Golf R in een bijzonder kleurtje.

Specificaties van de Golf R 333 Limited Edition

Het vermogen komt van de bekende 2.0 TSI. Naast 333 pk heeft de gele Golf 420 Nm. Via een automaat gaat het vermogen naar alle wielen en een 0-100-tijd van 4,6 seconden is mogelijk. Je kunt de verdeling van het vermogen veranderen met de R-Performance Torque Vectoring en de Vehicle Dynamics Manager. Zo kun je deze Golf zelfs laten driften.

In Nederland kost ie waarschijnlijk een tonnetje

De kleur Lime Yellow Metallic is uniek voor deze Golf R 333. Net als de stickers. Daarnaast krijgt de uitvoering bijna elke optie uit de lijst. De Duitse prijs is voor de speciale uitvoering 76.410 euro. In Nederland is een Golf R zo’n 22.000 euro duurder, dus reken gerust op een prijs van ongeveer 100.000 euro in Nederland. Misschien net wat minder. De officiële prijs voor hier is nog niet bekend.

Ook leuk is dat Volkswagen een evenement organiseert bij de fabriek waar de kopers hun auto mogen komen ophalen. In oktober kleuren de straten van Wolfsburg dus geel door deze Volkswagen Golf R 333 Limited Edition.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie