Gisteren was Ferrari onaantastbaar op het Albert Park Street Circuit. Vandaag is de baan echter niet hetzelfde als gisteren. Eerder deze week werd er vol trots aangekondigd dat er maar liefst vier DRS-zones zouden zijn dit weekend. Nu komt de FIA daar toch op terug en verwijderen ze de zone van bocht 8 naar bocht 9. De coureurs kunnen morgen dus hooguit drie keer per rondje op het DRS-knopje drukken.

Als de coureurs net in het ritme van deze training komen, gaat het seizoen met pech verder voor Vettel. Nadat hij de eerste twee races moest missen en gisteren maar enkele ronden kon rijden door motorproblemen, verliest hij nu de controle over zijn Aston Martin in bocht 10. Hij crasht en veroorzaakt daardoor een rode vlag.

Het licht gaat na een paar minuten weer op groen, waarna de coureurs weer hun rondes kunnen rijden. Het zijn dan niet alleen de Ferrari’s en Red Bulls die snel zijn, maar ook Fernando Alonso weet zichzelf meerdere keren naar P1 te rijden. Ook de McLarens lijken na twee tegenvallende GP’s meer snelheid gevonden te hebben. Norris eindigt de sessie uiteindelijk met de snelste ronde.

Ondertussen heeft Verstappen moeite om een goede balans in zijn Red Bull te vinden. Hij heeft moeite om een snelle ronden te kijken en spint zelfs een keer in de laatste bochtencombinatie. Uiteindelijk komt hij helemaal niet meer aan een ronde op de zachte banden toe, omdat ook de tweede Aston Martin in de muur belandt.

3e vrije training van de GP van Australië 2022

  1. Lando Norris
  2. Charles Leclerc
  3. Sergio Pérez
  4. Fernando Alonso
  5. Carlos Sainz

Nederlandse tijden van de GP Australië 2022

Zaterdag 9 april 2022
Kwalificatie: 08:00 uur – 09:00 uur

Zondag 10 april 2022
Race: 07:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)