De 3e vrije training van de GP van Azerbeidzjan 2022 start een kwartier later dan normaal. Aan het einde van de voorafgaande Formule 2-race is de barrière bij bocht één beschadigd. Die moeten de baanmedewerkers eerst repareren voordat de sessie van start kan gaan. Deze training duurt gewoon een uur. Dat betekent wel dat de kwalificatie ook vertraging oploopt, omdat er volgens de reglementen twee uur tussen het eind van de laatste training en de start van de kwalificatie moet zitten.

Charles Leclerc lijkt al vroeg in de training, net als gisteren, in zijn element te zijn. Hij zet al snel een ronde neer die snel genoeg is om naar P1 te gaan. Toch weet Pérez het hem lastig te maken gedurende het uur op de baan. De Red Bull en de Ferrari wisselen constant de snelste tijden af.

Verstappen zet in de laatste minuut nog de snelste eerste sector neer, maar wordt daarna gehinderd door Alonso die op het smalste gedeelte van het circuit in de weg rijdt. Daardoor is Pérez uiteindelijk de snelste coureur van deze training met een voorsprong van zeven honderdsten op Leclerc.

3e vrije training van de GP van Azerbeidzjan 2022

  1. Sergio Pérez
  2. Charles Leclerc
  3. Max Verstappen
  4. Carlos Sainz
  5. Lando Norris

Hoe laat begint F1 in Bakoe?

Zaterdag 11 juni 2022
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag 12 juni 2022
Race: 13:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)