Na een voor Max Verstappen nogal ongelukkige VT1 gaat VT2 zonder problemen van start – een kwartiertje later dan gepland. De Nederlander nestelt zich meteen bovenaan, vlak voor de twee Ferrari’s. Daarna lijkt het veld een beetje vast te lopen; meerdere coureurs moeten hun ronde afbreken omdat ze in druk verkeer terechtkomen.

Lewis Hamilton meldt opnieuw problemen met zijn radio. Vanochtend had hij dit ook en ontstonden er gevaarlijke situaties omdat hij tijdens een rustige ronde niet geïnformeerd kon worden over naderende auto’s op volle snelheid. Vooralsnog gaat alles gelukkig goed.

De Ferrari’s zijn nagenoeg even snel

Er gebeuren geen rare dingen op de baan en tegen de helft van de sessie gaat elke coureur voor zijn snelle ronde. De twee Ferrari’s staan bovenaan – met 0,004 seconde tussenbeide, in het voordeel van Charles Leclerc. Hamilton en Russell zitten er opnieuw goed bij, net als Lando Norris. Verstappen staat achtste en doet voorlopig geen gooi naar de snelste tijd in deze sessie. Het veld stapt over op ‘racerondjes’ met veel brandstof aan boord, dus qua tijden worden er geen wonderen meer verricht.

Met nog twaalf minuten op de klok komt Yuki Tsunoda in het grind vast te staan en wordt de rode vlag gezwaaid. Amper vier minuten zijn er nog over wanneer de sessie wordt hervat, maar Verstappen staat vooraan in de pits om nog héél even te gaan vlammen. In raceconfiguratie, dus het scorebord blijft ongewijzigd. Het wordt nog interessant om te zien of, en zo ja hoezeer, Red Bull hier echt dominanter is dan de Ferrari’s en Mercedessen, die beide hun ritme in de duinen lijken te hebben gevonden.

2e vrije training van de GP van Nederland 2022

  1. Charles Leclerc
  2. Carlos Sainz
  3. Lewis Hamilton
  4. Lando Norris
  5. George Russell

Hoe laat begint F1 op Zandvoort?

Zaterdag
3e vrije training: 12:00 uur – 13:00 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)