Je moet nog een weekje wachten totdat je weer je shot F1-spektakel tot je kunt nemen. Maar de zomerstop heeft al lang genoeg geduurd en wij beginnen afkickverschijnselen te krijgen. Daarom zochten we alle F1-films en series op die je nu via streamingdiensten in Nederland kunt kijken. Vraag even rond bij familie en vrienden of je gebruik kunt maken van hun accounts op Netflix, Videoland en Amazon Prime.

Formula 1: Drive to Survive

Platform: Netflix Duur: 1 seizoen met 10 afleveringen (tweede seizoen op komst) IMDB-score: 8,6
Als je deze documentaire nog niet hebt gezien, hebben we één vraag voor je: wat heb je het afgelopen jaar met je leven gedaan? Maar we snappen het ook heel goed als je hem nog een keer helemaal wilt zien. Je moet namelijk nog wel even wachten voordat het tweede seizoen van Drive to Survive eraan komt. Het huidige F1-seizoen is immers nog niet eens afgelopen. Geniet dit weekend daarom nog een keer van Horner vs Abiteboul, Hülkenberg vs Magnussen en Steiner vs de bliepmachine.

Senna

Platform: Netflix Duur: 1 uur en 45 minuten IMDB-score: 8,6
Er is een reden dat deze F1-film de gedeelde hoogste IMDB-score van dit lijstje heeft. In 105 minuten word je meegenomen in de carrière van waarschijnlijk de meest legendarische F1-coureur aller tijden. Je ziet de start van zijn carrière in karts, hoe hij de Formule 1 al snel in lichterlaaie zette en hoe hij tot het gaatje ging in zijn rivaliteit met Prost. We hoeven je helaas niet meer te vertellen hoe de film afloopt, maar dit is een film die je als F1-liefhebber gezien moet hebben.

Williams

Platform: Netflix Duur: 1 uur en 44 minuten IMDB-score: 7,7
Geen zorgen, deze documentaire is niet zo traag als hun auto. Omdat de twee blauw-witte auto’s de afgelopen jaren telkens achteraan spartelen, zou je het bijna vergeten. Maar Williams is met zeven kampioenschappen en negen constructeurskampioenschappen een van de succesvolste F1-teams aller tijden. Je ziet in deze documentaire hoe Frank Williams met zijn team na een moeizame start een onuitwisbare indruk achterliet op de hoogste klasse van de autosport.

Rush

Platform: Videoland Duur: 1 uur en 57 minuten IMDB-score: 8,1
Dit is de enige film in deze lijst die geen documentaire is. Maar zelfs als je het liefst zo dicht mogelijk bij de realiteit blijft, kunnen we deze film met Chris Hemsworth als James Hunt en Daniel Brühl als Niki Lauda alsnog aanraden. Rush laat het verhaal zien van de twee gedreven coureurs die halverwege de jaren zeventig lijnrecht tegenover elkaar kwamen te staan in de strijd om het kampioenschap. Een zeer geslaagde film waarbij de Formule 1 van die tijd uitstekend in beeld wordt gebracht.

Grand Prix Driver

Platform: Amazon Prime Duur: 1 seizoen met 4 afleveringen IMDB-score: 7,8
Dat Red Bull en Honda dit seizoen goed samenwerken, is inmiddels duidelijk. Maar de collaboratie tussen de Japanners en McLaren in 2017 was verre van dat. Voorafgaand aan dit rampzalige jaar volgen we Stoffel Vandoorne, die dan zijn debuut maakt, en tweevoudig wereldkampioen Fernando Alonso. Er werd veel van Stoffel verwacht, maar het bleek dat hij die verwachtingen niet waar kon maken.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear