Geloof het of niet, maar voor sommige mensen voegen plakkerige vloeren, het gebrek aan ruimte voor je jas, te dure drankjes en smakgeluiden niets toe aan de bioscoopervaring. Onvoorstelbaar, we weten het. Goed nieuws voor dit selecte gezelschap: binnenkort kun je naar een drive-in bioscoop in Nederland.

In het tweede weekend van oktober kun je de auto parkeren bij de NDSM-werf in Amsterdam, je stoel naar achteren zetten en je eigen goedkope Aldi-snacks uit het dashboardkastje trekken. Driving North organiseert op donderdag, vrijdag en zaterdag een drive-in bioscoop in Nederland. Heb je geen auto? Dan mag je ook op de fiets komen.

Op donderdag 10 oktober draaien ze Leaving Las Vegas uit 1995, een film waarvoor Nicolas Cage een heuse Oscar won. Op vrijdag draait La Holandesa, een Nederlandse film uit 2017 die enkel een Engelse Wikipedia-pagina heeft (zoek het maar op). Op zaterdag is het pas echt genieten met de knaller Baby Driver – een film die hier geen verdere uitleg behoeft.

Het is de vierde editie van de drive-in bioscoop in Nederland. De laatste keer was in 2015 en de organisatie wil het evenement weer nieuw leven inblazen. In totaal is er plek voor 100 auto’s. Op de locatie kun je ook eten en drinken halen, dat is een wat beter plan dan een half gesmolten Snickers en een warme cola van de achterbank plukken.

De tickets kosten 30 euro voor een Early Bird. Zodra deze actie verlopen is, betaal je 31,50 euro. Kom je met de fiets of lopend, dan betaal je een ronde 10 euro. Wie met de benenwagen komt, mag plaatsnemen in de lounge. Je kunt ter plaatse iets te drinken halen of je auto laten wassen. Om het geluid van de film te horen, moet je je radio op een bepaalde frequentie zetten.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie