Wat doe je als je officiële onthulling gepland staat voor maandag 18 februari, maar je wilt al op donderdag de 14e een beetje testen met je nieuwe F1-auto? Dan knal je er een Valentijns-wrap op voordat je je rondjes gaat rijden. Nu is de Alfa Romeo Racing C38 officieel onthuld.

Onder de naam Sauber Ferrari werd het team vorig jaar achtste met Charles Leclerc (13e plek, is nu naar Ferrari) en Marcus Ericsson (17e plek, en mocht ophoepelen). In feite wisselde Leclerc zijn stoeltje met dat van Kimi Räikkönen. Naast de expressievolle Fin kom de man met de meest Italiaanse naam ooit: Antonio Giovinazzi.

Wat is er anders aan de Alfa Romeo Racing C38?

Een van de vreemdste voorvleugels van het hele veld prijkte donderdag op de neus van de nieuwe Alfa. De voorvleugel verplaatste lucht naar de zijkanten van de auto en minder over de auto heen. Zou Alfa de aerodynamica-code gekraakt hebben en kijken we hier naar de volgende Brabham BT46?

Waarschijnlijk niet – de uitbundige voorspoiler is niet meer te zien op de officiële persplaten. De Alfa Romeo Racing C38 die bij de onthulling bij het circuit te zien was, had wél weer de gekke voorspoiler. We gaan het zien tijdens de testdagen in Barcelona, die vandaag starten.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)