Dit wordt een mooi F1-weekend. Van 9 tot 11 oktober rijden de F1-auto’s over het Nürburgring GP-circuit. Dit is niet de enorme Nordschleife, maar de racebaan ernaast – alsnog tof. En er is nóg een kleine traktatie: Mick Schumacher, de zoon van F1-legende Michael Schumacher, zal de eerste vrije training rijden voor Alfa Romeo. Giovinazzi mag dan even op de bank zitten.

Ralf Schumacher, broer van Michael en eveneens oud-F1-rijder, gaf al eerder aan dat hij de kans groot achtte dat Mick Schumacher en Nico Hülkenberg volgend jaar naar Alfa Romeo gaan. Het team zou erg geïnteresseerd zijn in Schumacher, maar ze willen niet twee onervaren coureurs, zo meent Ralf. Räikkönen zou met welverdiend pensioen gaan en Giovinazzi moet dan op zoek naar een ander stoeltje.

Mick Schumacher is 21 jaar en rijdt momenteel in de Formule 2, waar hij op de eerste plek staat in het kampioenschap. De vraag is eigenlijk niet óf hij F1 gaat rijden, maar wanneer en bij welk team. Het heeft er nu alle schijn van dat de voorspelling van oom Ralf uit gaat komen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)