Grote veranderingen voor het F1-team van Renault in 2021. Te beginnen met de naam, want het team gaat verder als Alpine F1 Team. Daniel Ricciardo vertrok naar McLaren en ze trokken Fernando Alonso aan. Teambaas Cyril Abiteboul verhuisde niet mee vanuit Renault. Coureur Esteban Ocon blijft wel op zijn plek zitten. En als eerste F1-team onthult Alpine nu een kleurstelling voor 2021.

Tijdelijke kleurstelling

Of eigenlijk een tijdelijke kleurstelling. Alpine F1 noemt het zelf de ‘winterkleuren’. De donkere tinten zijn een eerbetoon aan het Alpine A500-prototype uit 1975. De F1-auto voor 2021 luistert zelf naar de naam A521. De kleurstelling waarmee Alpine F1 echt gaat racen, volgt later. Waarschijnlijk zien we deze kleuren op de testdagen in Barcelona, áls die doorgaan. Volgens recente geruchten zullen de testdagen plaatsvinden in Bahrein.

Alpine krijgt grote rol

Momenteel biedt het automerk Alpine alleen de A110 aan, maar daar gaat spoedig verandering in komen. Samen met Lotus werkt Alpine aan een elektrische versie van de A110 en er staat een elektrische crossover op de planning. Daarnaast zou er nog een elektrische hot hatch komen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)