Het einde van een F1-seizoen is nooit makkelijk. Opeens is het op vrijdag, zaterdag en zondag heel stil in huis. Daar zit je dan, in je eentje op de bank. Jij en de sport hebben met elkaar zoveel mooie en intensieve momenten meegemaakt, dat het lastig is om niet in een zwart gat te vallen. Al helemaal na zo’n fenomenaal seizoen vol diepte- en hoogtepunten. Maar geen nood, TopGear helpt je bij het oppakken van je leven met wat alternatieven voor F1.

Ga simracen

De beste manier om over F1 heen te komen, is gelijk door te gaan met een andere F1-bezigheid. Slinger die console of pc maar weer aan met je favoriete racegame. Misschien is dit het moment om je horizon te verbreden en andere raceklassen eens te proberen. Maak eens een uitstapje naar een Le Mans-racer op het digitale asfalt. Of juist naar een auto zonder downforce. Of als je een wilde bui hebt: download een rallygame en kweek een heel nieuw soort respect voor deze coureurs.

Betaal op het laatste moment het laatste rondje in de kroeg

Doe dit terwijl je maat het laatste rondje bestelt in de kroeg en zijn pinpas trekt. Hij denkt dat de prijs op het kassaschermpje voor hem is, maar op het laatste moment schuif jij je pinpas eronder. In de laatste ronde pak jij toch de prijs. We betwijfelen of hij in discussie zal gaan, overigens.

Ga karten

Of zoals ze in het Engels zeggen: go-karting. Vrijwel alle F1-coureurs begonnen ooit met karten op jonge leeftijd. Als je behoefte hebt aan wat spanning en competitie, maar je wilt je niet committeren aan een volledige nieuwe competitie, kun je een middagje gaan karten met je vrienden of familie. Met alle indoor-kartbanen in Nederland kun je tot en met maart wel redelijk zoet blijven. Bespreek wel vooraf wat de penalty’s zullen zijn voor een crash.

Ga eens met je partner of kinderen praten

Je hebt ze de afgelopen weken misschien niet gesproken, maar het schijnen heel aardige mensen te zijn. Ook als ze elke wedstrijd domme dingen zeiden – of omdat ze pas interesse begonnen te tonen toen bleek dat Max wereldkampioen kon worden. Ze moeten ergens beginnen.

Duik in de YouTube-rabbithole

Zoek maar even op ‘best moments F1’ of funniest moments Kimi. Als het algoritme eenmaal op stoom komt, word je getrakteerd op dagen kijkplezier aan spannende en bijzondere momenten in de F1. Met een beetje geluk blijft er wat hangen zodat je volgend jaar mooie referenties kunt maken. ‘Oh, dit doet me denken aan de titelstrijd tussen Benetton en Williams in 1995.’ Of: ‘Dit is net de race tussen Lightning McQueen en Jackson Storm.’ Of heeft je zoontje dan tussendoor het algoritme zitten sturen?

In maart van 2022 gaat het nieuwe F1-seizoen weer van start met een nieuw reglement, nieuwe teamindelingen en gloednieuwe F1-auto’s. We weten zeker dat je het tot dan zult volhouden. Zet hem op. En als er iets is, kun je altijd bellen, dat weet je toch?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear