Deze week maakte Fernando Alonso bekend dat hij niet aanwezig zal zijn tijdens de GP van Monaco. Hij zal in plaats daarvan gaan racen in de Indianapolis 500. Er is dus een stoeltje vrij bij McLaren-Honda tijdens de meest prestigieuze race van het jaar. Het zat er al aan te komen, maar het is nu officieel: Jenson Button komt terug voor de GP van Monaco.

Button kondigde vorig jaar aan dat hij dit seizoen niet meer als vaste coureur in de Formule 1 zou rijden. Hij staat nog wel onder contract bij McLaren-Honda als reserverijder. Die rol gaat hij dus in het weekend van 28 mei in Monaco vervullen.

De kans dat hij goed zal presteren tijdens de GP van Monaco is vrij klein. Jenson heeft nog geen kilometers gemaakt in de auto’s van 2017. In de vrije trainingen kan hij bekend raken met de nieuwe auto. Maar zelfs als hij een goede race rijdt, is de kans groot dat de Honda-motor in de McLaren hem teleurstelt. Jenson Button won in 2009 de GP van Monaco toen hij voor Brawn GP reed. In hetzelfde jaar werd hij met het team wereldkampioen.

“Ik ben erg blij dat ik mijn eenmalige terugkeer kan maken in een Formule 1-race, en ik kan me geen beter plek ervoor bedenken dan mijn tweede thuisrace.” Op Twitter plaatste Button eerder al een bericht waarin hij hintte op een terugkeer voor het team van McLaren. Deze tweet kwam vlak nadat bekend was gemaakt dat Alonso niet mee ging rijden in Monaco.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie