Het jonge talent Billy Monger was recentelijk betrokken bij een afschuwelijke crash in de Formule 4. Het 17-jarige talent moest hierdoor zijn beide onderbenen laten amputeren. Zijn familie begon een crowdfunding campagne om zijn medische hulp en revalidatie te betalen. Veel coureurs en teams leven met de jonge coureur mee en delen de campagne op social media.

Coureurs met het hart op de goede plek betuigen hun steun met een donatie. Jenson Button beet het spits af en gaf 18.000 euro aan dit goede doel. De Britse coureur zette hiermee het goede voorbeeld neer. Bijvoorbeeld aan Max Verstappen, die ook 18.000 euro overmaakte. Nu de overige achttien F1-coureurs nog.

De opbrengst van de crowdfunding campagne staat nu op bijna 470.000 pond. Dit is al fors meer dan het streefbedrag van 260.000 pond, dat al binnen 24 uur bereikt werd. Dit bedrag is behaald door donaties van meer dan 10.000 personen. De steun voor de Billy Monger is dus immens. Iedereen kan doneren voor het herstel van Billy, dus als je je vrijgevig voelt, kan je hier doneren.

Bekijk hier de afschuwelijke crash van Billy Monger

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)