Aan het rondneuzen voor een leuke occasion? Eentje met weinig kilometers en een apk die nog een tijdje geldig is? Doe niet saai en koop gewoon dit ding: de McLaren P1 van Jenson Button. De oud-F1-coureur doet ‘m weg met nét geen 887 km op de teller. Voor een bescheiden 1,6 miljoen pond (ongeveer 1,8 miljoen euro). Perfect voor jou!

Hij is natuurlijk uniek omdat niemand minder dan Jenson Button, wereldkampioen F1 in 2009, op de stoelen van deze McLaren P1 heeft gezeten. Maar ook om het feit dat er maar één van is gemaakt in exact deze uitvoering. Jensons P1 is namelijk op maat gemaakt door McLaren Special Operations.

Toeters en bellen

De auto bevat een Track Mode 2 upgrade, die als het ware een legale straatracer van de auto maakt (en zo’n 22,5 duizend euro waard is). Het bestaat uit een Stealth Pack waarmee het uiterlijk is opgeleukt, koolstofvezel spiegels, lichtgewicht velgen, sexy gele remklauwen, een geluidssysteem van Meridian, een auto-tracker (voor als je de stealthy P1 niet meer kunt vinden op de parkeerplaats) en parkeersensoren (voor en achter!). De lichaamsgeur van Jenson Button krijg je gratis bij.

Waarom Jenson deze auto in de verkoop doet? “Ik heb besloten om mijn McLaren P1 te koop te zetten zodat iemand anders van haar kan genieten. Het was een moeilijke beslissing, maar omdat ik in Amerika woon, krijg ik nooit echt de kans om in deze schoonheid te rijden.” Met andere woorden: het ligt niet aan haar, maar aan hem.

De McLaren P1 beschikt over 916 pk, een topsnelheid van 349 km/u en accelereert in 2,8 seconden van 0 naar 100. Hebben? Dan moet je bij Steve Hurn Cars zijn.

Reacties

  • Chris heeft op 10 september 2018 geschreven:

    In de USA mag je vaak niet sneller dan 60 mph (ca. 100 km/h) en er wordt streng gecontroleerd, ook op wegen op het platteland die totaal verlaten lijken. Boetes worden graag uitgedeeld en zijn nog hoger dan in Nederland, logisch dat je daar dus weinig aan zulke auto’s hebt.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)