Codemasters heeft aangekondigd bezig te zijn met F1 2016, dus ook dit jaar kunnen we weer virtueel over de ciruits scheuren. Een leuk detail is dat Max Verstappen voor het eerst op de cover van de game staat. Helemaal rechts is hij te bewonderen. F1 2016 moet deze zomer uitkomen, maar Codemasters houdt de definitieve datum nog even voor zichzelf.

Met een nieuw deel verwachten we natuurlijk ook een heleboel verbeteringen en het lijkt erop dat ze inderdaad meer hebben gedaan dan rondjes draaien op een bureaustoel. Zo kun je nu een carrière starten van maar liefst 10 seizoenen. Niet dat je daar tijd voor hebt natuurlijk. Ook krijgen we voor het eerst een virtuele versie van de Safety Car te zien.

De auto is natuurlijk volledig aanpasbaar en ditmaal kun je die ook eerst gaan testen voordat je gekke capriolen gaat uithalen tijdens een Grand Prix. Nieuwe banden, een nieuwe motor, het kan allemaal uitgeprobeerd worden en je krijgt daar ook nog eens punten voor. Met deze punten kun je weer verder sleutelen aan de perfecte Formule 1-auto. Je kunt ook een eigen avatar aanmaken met een zelfgekozen nummer en teamkleuren. Ook de laatste aanvulingen aan het indrukwekkende rijtje circuits zijn toegevoegd. In Azerbeidzjan kun je scheuren over het circuit van Baku, de hoofdstad van dat land. Ten slotte heb je nu ook volledige controle over het weer en de lichtval waardoor je ook nog eens een leuk zonnetje voor jezelf kunt laten schijnen.

Wil je nu al graag de game testen? Codemasters zoekt mensen die mee willen doen aan de gesloten bèta, inschrijven kun je hier doen. Wees er snel bij want er zijn maar een beperkt aantal plekken. F1 2016 verschijnt voor de PlayStation 4, Xbox One en PC.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear

Advertentie