Dat er dit jaar weer een F1-game komt, is geen verrassing. Wel is het elk jaar weer afwachten wat er toe wordt gevoegd. Zo zagen we twee jaar geleden de mogelijkheid van een F2-carrière verschijnen. Voor F1 2021 breidt de ontwikkelaar deze carrièremodus uit. De nadruk ligt – voor zover we het kunnen proeven in de trailer – meer op de drama en spanning tussen rivalen. Bovendien komt er voor het eerst een carrièremodus die je met z’n tweeën kunt spelen. Jij kunt dus met één van je vrienden in hetzelfde team de ladder van de F1 beklimmen.

Speel het echte seizoen van 2021

Naast een fictieve carrière in de F2 en F1 is er in F1 2021 de mogelijkheid tot een ‘Real-Season Start’. Je valt dan midden in het huidige seizoen. Als je de game op de releasedatum begint te spelen, start je tijdens de GP van Groot-Brittannië met de punten die jouw team op dat moment in het echt ook heeft. Gameplay-beelden zijn er helaas nog niet, maar verwacht ongeveer hetzelfde als vorig jaar, maar dan iets verder opgepoetst.

De releasedatum van F1 2021

Het is altijd zo dat het seizoen al even onderweg moet zijn voordat het spel uitkomt. Dit is zo omdat de teams niet direct hun gegevens uitwisselen met de ontwikkelaar. De programmeurs moeten dus aan de hand van de gereden races de auto’s in het spel bijstellen. De releasedatum van F1 2021 is vastgesteld op 16 juli 2021. Het spel komt naar de Xbox, PlayStation en de pc – zowel de huidige generatie als de next-gen consoles.

F1 2021: de eerste trailer

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)