Wat blijkt: niet alle game-geruchten gaan over GTA. Als je dit tenminste een gerucht wilt noemen, want de afzender is game-ontwikkelaar Codemasters zelf. De studio die bijvoorbeeld Dirt 5 ontwikkelde, heeft een vacature online geplaatst waarin ze aangeven aan een nieuw racespel te werken. Het spel belooft ‘het meest ambitieuze en grootste spel dat Codemasters in meer dan tien jaar tijd heeft gemaakt’ te worden, volgens de vacaturetekst.

De ‘meest ambitieuze en grootste racegame’

De vacature is voor de functie Development Manager. In een andere vacature voor hetzelfde ‘AAA-project’ geven ze aan dat ze de contentstroom voor Dirt 5 langzaam gaan afbouwen. Welke racegame Codemasters voor ogen heeft, dat verklappen ze nog niet. Eerder dit jaar werd bekend dat gamestudio Criterion aan de nieuwe Need for Speed mag werken, maar dat ze eerst de nieuwe Battlefield moeten maken. De ontwikkeling van NFS zou dan volgend jaar beginnen.

Het kan uiteraard zijn dat moederbedrijf Electronic Arts de boel heeft opgeschud en dat Codemasters nu met NFS aan de slag mag. Of de studio ziet kansen voor een Forza Horizon-tegenhanger, aangezien die game alleen naar de Xbox en de pc komt en PlayStation-gamers eigenlijk geen lekker alternatief hebben op dit moment. Een andere optie is dat EA de Dirt-reeks naar een nieuw niveau wil tillen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear