Eén medewerker van McLaren en twee teamleden van Haas F1 zijn naar hun hotelkamer gestuurd omdat ze symptomen hadden van het coronavirus. Ze waren al in Melbourne gearriveerd voor de GP van Australië, de eerste race van dit F1-seizoen. Dit is een voorzorgsmaatregel om eventuele verspreiding te voorkomen. De F1-crewleden zijn getest op het virus, maar de uitslag is nog niet bekend. Welke gevolgen dit zal hebben voor de race, moet nog blijken.

De GP van Australië gaat in principe gewoon door, ondanks de dreiging van het coronavirus. Vorig jaar trok de race meer dan 300.000 toeschouwers. Wel is er meer toezicht en zijn er meer controles. Een race zonder publiek zou geen optie zijn volgens de organisatie van de race. Wel haakte zangeres Miley Cyrus af, haar optreden gaat niet door. Ook mogen coureurs geen selfies maken met fans of handtekeningen zetten.

De nuchtere aanpak van de organisatie is verrassend, aangezien de GP van Bahrein op 22 maart zonder publiek wordt verreden en de GP van China zelfs werd uitgesteld. Op 13 maart rijden de coureurs de 1e vrije training om 02:00 uur Nederlandse tijd. De tweede VT is om 06:00 uur. Op zaterdag kun je om 04:00 en 07:00 uur klaar gaan zitten. De eerste F1-race van dit jaar gaat, vooralsnog, om 06:10 uur van start op zondag 15 maart.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear