Welkom bij het GP-weekend in Engeland! De komende dagen gaan we ons bezighouden met alles dat op en rondom het circuit van Silverstone gaande is. Voor de GP van Groot-Brittannië 2023 hebben verschillende teams en coureurs speciale kleurstellingen en helmen meegenomen. Allemaal leuk en aardig, maar laten we ons nu richten op de actie op de baan tijdens de eerste vrije training.

Pirelli heeft voor dit weekend een nieuw soort banden meegenomen. Volgens de bandenleverancier zijn de auto’s sneller en zwaarder dan vooraf gedacht. De nieuwe banden zouden dus beter bij de huidige auto’s moeten passen, maar de coureurs denken daar anders over. De ene na de andere coureur komt op de boordradio om te klagen over de slechte grip.

Geen grip op Silverstone

Verstappen is hierin de aanvoerder ‘Er is nul grip en het wordt erger en erger. Het is alsof je op ijs rijdt’, zegt de Red Bull-coureur. Ocon zegt tegen zijn team dat het vooral de tractie uit langzame bochten slecht is. Nyck de Vries horen we niet klagen, maar ook hij zal niet tevreden zijn. In het midden van de bocht Luffield – de trage bocht naar rechts waarna je doorgaat richting Copse – breekt de achterkant uit het niets uit. De Vries glijdt de grindbak in, maar loopt geen schade op.

Wanneer het grootste gedeelte van de rijders overstapt op de zachte band stopt het gemopper. Op deze band is Verstappen het snelst. Pérez en Albon volgen op 0,4 seconden. Knap van Albon, maar de Williams is gebouwd op hoge snelheid. Een hoge klassering op Silverstone is dus wel uit te leggen, maar een derde tijd? Je mag aannemen dat de auto van Albon weinig brandstof aan boord had, maar toch: een top tien-finish is niet onmogelijk voor Albon.

Uitslag 1e vrije training voor de GP van Groot-Brittannië 2023

 1. Verstappen
 2. Pérez
 3. Albon
 4. Alonso
 5. Leclerc
 6. Ocon
 7. Sainz
 8. Norris
 9. Stroll
 10. Piastri
 11. De Vries
 12. Hamilton
 13. Gasly
 14. Russell
 15. Bottas
 16. Tsunoda
 17. Sargeant
 18. Zhou
 19. Magnussen
 20. Hülkenberg

Hoe laat begint de F1 op Silverstone?

Vrijdag
2e vrije training: 17:00 uur – 18:00 uur

Zaterdag
3e vrije training: 12:30 uur – 13:40 uur
Kwalificatie: 16:00 uur – 17:00 uur

Zondag
Race: 16:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie