Vandaag is de dag dat de Formule 1-organisatie de regelgeving voor het seizoen 2021 bekendmaakt (tenminste, dat is de bedoeling). Ze laten ons alvast warmlopen door een concept van de F1-auto van 2021 te laten zien.

Langzaam maar zeker wordt er meer bekend over het seizoen dat de ommekeer in Formule 1 moet worden. Zo waren er eerst de futuristische conceptbeelden van de auto, daarna de windtunneltests en vandaag dus het eerste realistische beeld van de F1-auto van 2021.

Tussendoor kwam er steeds meer los over de onderhandelingen. Zo zou er een budgetlimiet zijn voor de teams en zou er één basisauto komen voor alle teams. Wat de F1 hiermee bedoelt: dat je niet allerlei flapjes, klepjes en moeilijke stukken koolstofvezel ziet op bijvoorbeeld de voorvleugel. Bij de raceauto waar we hier naar kijken, lijkt de voorvleugel een beetje op die van de Formule E (of dit goed of slecht is, mag je zelf bepalen).

Verder naar achteren valt op dat, achter de T-cam, de oude ‘haaienvin’ een beetje wegvalt naar beneden. Het meest opvallende is nog wel de achtervleugel. In een soort golfje loopt de vleugel naar boven.

Later vandaag volgt waarschijnlijk nog veel meer F1-nieuws.

Bron: F1.com

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear