F1 in Zandvoort gaat door

Aldus Haagse bronnen

Werken bij F1 in Zandvoort?
Foto('s): Red Bull Content Pool

Van 3 tot 5 september lijkt het toch echt te gaan gebeuren: een F1-race op Nederlands grondgebied, voor het eerst in lange tijd. De eerste signalen van een Nederlandse GP verschenen in 2016 en de race zou al in 2020 plaatsvinden, maar toen kwam corona. Dit jaar gaat F1 in Zandvoort ondanks alle maatregelen wel door.  Voor het laatst werd er in 1985 een GP in Nederland verreden. Toen won Niki Lauda met Alain Prost op zijn hielen. Ayrton Senna werd derde.

‘Het kabinet zal daar morgen groen licht voor geven, melden Haagse bronnen. Het is weliswaar een meerdaags evenement maar op de locatie vinden geen overnachtingen plaats en er zijn vaste zitplaatsen op de buitentribunes, is de gedachte’, meldt NOS. Volgens het nieuwsmedium is een vaccinatiebewijs of een recente negatieve coronatest wel verplicht voor toegang. De tribunes zouden voor twee derde gevuld mogen worden met publiek. Het is niet duidelijk of er meer tickets zijn verkocht dan zitplekken of dat er ruimte wordt bijgemaakt.

Een hoop pech

Niet alleen corona zat dwars voor de F1 in Zandvoort. Helemaal aan het begin al was er een hoop strijd met TT Circuit Assen. Dit is logisch, want beide circuits wilden graag de gastheer voor de race zijn. Daarna moest er verbouwd worden, maar toen barstte de stikstofdiscussie los in Nederland. Daarna waren er bepaalde padden en hagedissen die de bouw tegenhielden. Toen alles eindelijk klaar was voor de F1-race, sloot corona alle deuren.

Reacties
  1. Mooi zegt op 13 augustus 2021 om 09:04:

    Natuurengerds 0 – Rest van de wereld 2.

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken