Van de verwachte regen is nog weinig te merken vandaag in Zandvoort. Ook tijdens de 2e vrije training houden de coureurs het droog. Dat weerhoudt de twee Australische coureurs er niet van om de bocht uit te vliegen. Oscar Piastri gaat er in Hugenholtz uit en raakt de muur. Daniel Ricciardo ziet dit te laat en parkeert hem naast zijn landgenoot ook in de muur.

Met nog iets meer dan een halfuur te gaan wordt de training hervat. De twee gecrashte auto’s gaan niet meer de baan op. Sainz neemt dezelfde shortcut als Verstappen in de 1e vrije training, maar ook hij kan na het aanharken van de grindbak weer verder. Verder blijft het redelijk rustig tijdens de 2e vrije training van Zandvoort in 2023.

Max Verstappen is niet helemaal tevreden over de auto

Verstappen laat niet het achterste van zijn tong zien tijdens de 2e vrije training. Op de softbanden blijft hij met nog vijf minuten te gaan achter Lando Norris. Al scheelt het maar 0,023 seconden. Verstappen laat ook weten dat hij niet tevreden is over hoe de auto zich gedraagt in de middelsnelle bochten. Toch is hij sneller dan teamgenoot Pérez, die op P7 blijft hangen.

Albon zit er weer dicht achter met een derde plek. Alonso heeft niet hetzelfde tempo als in de 1e training en blijft op P10 wachten. Op de valreep verkijkt Sainz zich nog een keer in een bocht, maar ook nu kan hij weer de baan op. De volgorde blijft hierdoor ongewijzigd. En zo is de top tien een mooie mix van teams. Het kan nog weleens een interessante podiumstrijd gaan worden zondag.

Uitslag 2e vrije training in Zandvoort 2023

01. Norris
02. Verstappen
03. Albon
04. Hamilton
05. Tsunoda
06. Gasly
07. Pérez
08. Stroll
09. Bottas
10. Alonso

Hoe laat begint F1 op Zandvoort?

Zaterdag
3e vrije training: 11:30 uur – 12:30 uur
Kwalificatie: 15:00 uur – 16:00 uur

Zondag
Race: 15:00 uur

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie