Nu Lewis Hamilton vanwege een positieve coronatest verstek moet laten gaan bij de tweede Grand Prix in Bahrein, werd er druk gespeculeerd wie zijn auto zou besturen. Vanochtend kondigden de teams van Mercedes en Williams aan dat George Russell hem zal vervangen. De Williams-rijder laat zijn eigen auto over aan F2-coureur en reserverijder Jack Aitken, die daarmee zijn eerste F1-race rijdt.

‘Allereerst wil ik iedereen bij Williams bedanken voor deze kans’, zegt Russell. ‘Ik zie dit als een geweldige mogelijkheid om te leren van het beste team op de grid, en om mezelf te verbeteren om Williams verder naar voren te kunnen pushen. Ook enorm veel dank aan Mercedes voor het vertrouwen.’

Hij voegt eraan toe: ‘Uiteraard kan niemand Lewis vervangen. Maar in zijn afwezigheid zal ik alles geven voor het team vanaf het moment dat ik in de auto stap. Eerst en vooral wens ik hem een spoedig herstel.’

De 22-jarige Russell wordt gedurende zijn carrière ondersteund door Mercedes F1. Hij heeft uitvoerig voor het team getest, voor het laatst in Abu Dhabi vorig jaar. Met Williams werd hij dit seizoen één keer elfde en twee keer twaalfde, waarmee hij het team voor het eerst in tijden dicht bij de punten wist te brengen.

De Brit Jack Aitken (25), sinds dit jaar reserverijder bij Williams, stapt komend weekend in de auto van Russell. Hij is er niet onbekend mee: eerder dit jaar reed hij de eerste vrije training tijdens de tweede GP van Oostenrijk. Daarnaast beleeft hij een succesvol derde seizoen in de F2, met twee podiumfinishes.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)