Terwijl de F1-teams zich bezighouden met het bekendmaken van hun nieuwe auto’s, maken de FIA en de Formule 1-organisatie bekend dat de Grand Prix van China wordt uitgesteld in verband met het coronavirus.

‘De Chinese Grand Prix is altijd een zeer belangrijk onderdeel van de F1-kalender geweest en de fans zijn altijd ongelooflijk. We kijken er allemaal naar uit om zo snel mogelijk in China te racen en wensen iedereen in het land het beste toe in deze moeilijke tijd’, zegt de Formule 1 in een verklaring.

De FIA voegt daaraan toe dat er samen wordt gekeken naar een eventuele nieuwe datum. ‘We blijven nauw samenwerken met de teams, promotor, CAMF (de Chinese federatie voor auto- en motorsport) en lokale autoriteiten om de situatie te monitoren.’

Een extra pauze in de Formule 1-kalender

Dit betekent dat de twee nieuwkomers op de kalender (de GP van Vietnam en de GP van Nederland) achter elkaar op het programma komen te staan. Ook betekent het dat de Formule 1-fans een maand geen raceactie zien na de GP van Vietnam tot aan de Dutch GP. Sterker nog: mocht het coronavirus zich in Azië verder uitbreiden, dan zou de race in Vietnam, op 5 april, ook in gevaar kunnen komen.

De kans dat de Grand Prix van China in zijn geheel wordt geschrapt, is ook aanwezig. De laatste keer dat een Grand Prix niet verreden werd, was in 2011. Toen ging de GP van Bahrein niet door vanwege politieke problemen in dat land.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie