Het heeft er alle schijn van dat de Formule 1 bij de GP van Azerbeidzjan in Bakoe een nieuw sprintraceformat gaat uittesten. Daarbij wordt een vrije training ingeleverd voor een losse kwalificatie die de startopstelling voor de sprintrace bepaalt. De enige sta-in-de-weg is een stemronde van de World Motor Sport Council en de Formule 1-commissie. Het nieuwe format is een goede zet, denkt Haas-teambaas en Netflix-sensatie Günther Steiner.

‘Ik bracht het vorig jaar voor het eerst ter sprake. Ik zei: ”Zaterdagochtend is gewoon alsof je gras ziet groeien. Je bent niet op de baan en je kunt niets aan de auto doen. Je rijdt gewoon rond. Ja, je leert iets over de banden, maar is dat het waard? Nee. Het wordt veel cooler op deze manier.’ Dat vertelt Steiner aan Racer.

Chaos in Bakoe

Steiner reflecteert ook op de vorige race, de GP van Australië: ‘Als je denkt aan Australië, daar hadden we drie rode vlaggen. Kun je je voorstellen hoeveel rode vlaggen we in Bakoe krijgen met twee races?’ Al met al sluit de Italiaanse teambaas niet uit dat het er rustig aan toe zal gaan in Azerbeidzjan: ‘Hopelijk is er geen chaos, maar het zou wel kunnen.’

Het zou niet de eerste keer zijn dat er hommeles is in de hoofdstad van Azerbeidzjan. In 2017 raakte Sebastian Vettel zo boos op Hamilton dat hij besloot zijn Ferrari tegen de Mercedes van de Britse coureur te rammen, achter de safety car. Of wat te denken van de race in 2021 toen Verstappen een klapband kreeg en Hamilton vervolgens rechtdoor schoot bij de herstart. We moeten nog tot 30 april wachten voor de GP van Azerbeidzjan plaatsvindt.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie