Het lijkt erop dat de magie omtrent het Formule 1-team van Ferrari langzamerhand aan het afbrokkelen is. Denk eens terug aan de tijd waarin Vodafone en Marlboro de sponsoring op de rode auto’s domineerden, net zoals superheld Schumi met zijn hulpje Barrichello dat deden in het Formule 1-kampioenschap. Elke jonge F1-fan droomde er toen van om voor dat team te rijden. Dit beeld begint te vervagen, maar misschien dat één man Ferrari weer kan laten stralen: Lewis Hamilton.

Het over-en-weer flirten van Ferrari en Hamilton begon vóór het F1-weekend in Abu Dhabi. Daar vertelde Hamilton ‘erover na te denken’ om zijn carrière bij een ander team voort te zetten. En de versierpoging van Hamilton werkte, want Ferrari flirt terug. Tijdens de medialunch van Ferrari gaf topman Louis Carey Camilleri aan dat er ‘gesprekken’ zijn tussen Hamilton en Ferrari-voorzitter John Elkann.

Ferrari kijkt naar de opties

Camilleri zegt: ‘Ferrari voelt zich erg gevleid dat coureurs, met in het bijzonder Hamilton, zich bij ons team willen voegen. Het is nog allemaal voorbarig, maar we zullen op het juiste moment onze opties bekijken en beslissen wat het beste bij ons past.’ Het gesprek tussen de zesvoudig wereldkampioen en de voorzitter van Ferrari vond plaats tijdens een sociaal evenement van gemeenschappelijke vrienden.

En waarom zou Hamilton het ook niet doen? Goed, we kunnen wel wat redenen noemen, maar het record van de almachtige Michael Schumacher evenaren bij hetzelfde team als de Duitser: dat is al een sprookje op zich. Wat op dit moment de zaak stil lijkt te leggen is een andere Duitser: Toto Wolff. Lewis Hamilton zweert namelijk trouw aan Wolff. Mocht Ferrari Wolff contracteren, lijkt er niets meer de overstap van Hamilton in de weg te staan, maar dan moet er wel plek zijn.

Waarschijnlijk is het dan Vettel die zijn zitje moet afstaan. ‘We hebben een lange-termijnovereenkomst met de ene coureur (Leclerc) en met de andere coureur (Vettel) een overeenkomst die aan het einde van 2020 verloopt’, zegt Camilleri tegen de BBC. Zou hij dan de teamgenoot worden van Leclerc? Eén ding is zeker: Er gaan dingen veranderen na 2020 in de Formule 1.

Foto: Daimler AG

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)