Voor zover we weten, gaat alles nog goed met Lewis Hamilton, maar toch zal hij niet in zijn F1-auto plaatsnemen tijdens de eerste vrije training aankomende vrijdag. In Frankrijk mag Nyck de Vries achter het stuur van de Mercedes kruipen. De Nederlandse Formule E-coureur zal alleen in de eerste vrije training in actie komen.

De eerste vrije training zal vrijdag om 14:00 uur beginnen op Circuit Paul Ricard. Het is niet de eerste keer dat Nyck de Vries in een F1-auto mag rijden. Vorig jaar reed hij tijdens testdagen in de F1-auto van Mercedes en dit jaar mocht hij bij Williams al de eerste vrije training in Spanje overnemen. Teams zijn verplicht om twee keer een coureur met weinig F1-ervaring in te zetten in een FP1-sessie.

Waarom vervangt Nyck de Vries nu Lewis Hamilton in FP1?

‘Om de kansen voor rookies te vergroten, is het nu verplicht voor een team om ze minimaal twee keer een kans in FP1 te geven. Dat betekent dat elk team een ​​coureur moet gebruiken die niet meer dan twee GP’s heeft gestart. Ze kunnen dezelfde coureur twee keer gebruiken, of twee verschillende coureurs als ze dat willen’, zo meldt de website van Formule 1.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)