Vergeet records, aantal overwinningen en wereldkampioenschappen. Je bent pas echt dominant in de F1 als fans je gaan uitjoelen na je zoveelste overwinning. Dit heeft Verstappen na de GP van Amerika bereikt, naast het binnenslepen van zijn vijftigste F1-overwinning. De, naar alle waarschijnlijkheid, fans van Sergio Pérez verstoorden de podiumceremonie door er doorheen te schreeuwen.

Het boegeroep richting Verstappen werd afgewisseld met het scanderen van ‘Che-co, Che-co!’, zoals de bijnaam van Pérez luidt. Red Bull-teambaas Christian Horner verwacht ‘geen warm welkom’ voor Verstappen wanneer de F1 dit weekend naar Mexico gaat. Hij noemt het bij de Britse krant Mirrorwater off a duck’s back‘, waarmee Horner bedoelt dat het geen of weinig effect gaat hebben op Verstappen. ‘Het ene jaar ben je de schurk, het jaar erop de held’, voegt Horner nog toe.

Red Bull-collega Helmut Marko doet ook zijn zegje: ‘We hebben met veel Mexicanen contact. Het grootste gedeelte is erg vriendelijk en eerlijk, maar er zitten altijd wat, laten we zeggen, enthousiaste mensen tussen die zich niet aan de eerlijke sportstandaard houden, maar we maken ons geen zorgen en zijn blij om naar Mexico te gaan.’

Wat vindt Verstappen zelf van het boegeroep?

In het interview met Viaplay na de race kon Verstappen wel lachen om het uitjoelen. ‘Nee’, antwoordt de racewinnaar lachend wanneer hem wordt gevraagd of hij het boegeroep vervelend vindt. ‘Uiteindelijk ben ik degene die met de beker naar huis gaat, dus het is prima voor mij.’ Een zeer nuchtere reactie, maar had je iets anders verwacht van de drievoudig wereldkampioen?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)