Mercedes trekt het doek van de opvolger van de kampioensauto van 2017. De Mercedes W09 moet veel waar maken. De laatste vier jaar won Mercedes zowel het coureurs- als het constructeurskampioenschap. En ze willen natuurlijk graag de vijfde titel. De samenstelling van de kleuren komt je vast bekend voor. Tenminste, als je in de laatste jaren de voorste rij van de startopstelling gezien hebt.

Net als bij de eerdere onthullingen, zien we hier ook de halo zijn intrede doen. Aan de andere kant van de luchthapper zijn de grote haaienvin en T-vleugel verdwenen. Er is enkel nog een klein vinnetje te zien op de kap die de 1,6-liter V6 turbo van Mercedes verbergt.

Wie besturen de Mercedes W09?

Dit jaar zullen Lewis Hamilton en Valtteri Bottas wederom achter het stuur van de Mercedes F1-auto kruipen. De concurrentie voor de viervoudig wereldkampioen neemt toe. Vorig jaar was het gevecht tussen Ferrari en Mercedes in de eerste helft van het seizoen bijzonder spannend. Toen viel het kwartje de kant op van Mercedes, maar dit jaar zou het zomaar andersom kunnen zijn.

Op 26 februari kunnen we een van de coureurs de eerste meters zien maken met de gloednieuwe Mercedes F1-auto. Vanmiddag zal hun grootste rivaal van dit seizoen het doek van hun auto trekken: om 15:00 is Ferrari aan de beurt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)