De laatste race van het seizoen, die wil je uitrijden. Helaas mocht het voor een aantal coureurs niet zo zijn. Tijdens de GP van Abu Dhabi kon Max Verstappen tevens de felbegeerde vierde plek in het kampioenschap bemachtigen. Diverse scenario’s konden daarvoor zorgen, maar in elk geval moest ie boven Bottas eindigen om zijn plekje af te nemen.

Het was voor Fernando Alonso de laatste F1-race ooit. Tenminste, zoals het er nu naar uitziet. Misschien doet ie nog wel een Kimi’tje als McLaren beter gaat presteren. Over Kimi Räikkönen gesproken, voor hem was het de laatste GP in een Ferrari. Extra zuur is het dan voor Kimi dat zijn auto er na vijf rondes al mee ophield. Voor Nico Hülkenberg zat het er nog eerder op – hij kreeg een zijdelingse tik van Romain Grosjean en hij maakte een koprol.

Tijdens ronde 23 is Max Verstappen na een slechte start omhoog geknokt tot de vijfde plek. En dan komen de eerste druppeltjes uit de lucht vallen. De regen zet niet door en niemand gaat naar binnen om van banden te wisselen. Daar dus geen voordeel te behalen op Max – dan maar op eigen kracht. In ronde 38 schiet Verstappen Bottas voorbij. Daarna gaat Ricciardo er ook voorbij, wat nog even wat extra ruimte tussen Verstappen zijn rivaal creëert.

Met Räikkönen uit de race zou Max Verstappen zelfs nog derde kunnen worden in het kampioenschap als hij Vettel voorbijschiet en als tweede over de finish komt. Helaas gebeurt er in de laatste ronden van de GP van Abu Dhabi geen wisseling van de wacht meer in de top drie. Vettel zet zelfs nog eventjes de snelste tijd van de race neer.

Lewis Hamilton boekt zijn 73 overwinning. Sebastian Vettel wordt tweede en Max Verstappen mag als derde op het podium aanschuiven. Alonso sluit af met: ‘Laten we de Triple Crown winnen.’

Uitslag van de GP van Abu Dhabi

01. Hamilton
02. Vettel
03. Verstappen
04. Ricciardo
05. Bottas
06. Sainz
07. Leclerc
08. Perez
09. Grosjean
10. Magnussen
11. Alonso
12. Hartley
13. Stroll
14. Vandoorne
15. Sirotkin
DNF:
Gasly
Ocon
Ericsson
Räikkönen
Hülkenberg

Foto’s: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)