Het zal vooraf niet het eerste stoeltje zijn geweest waar De Vries aan dacht voor zijn F1-carrière. Toch krijgt de Friese coureur volgend jaar een vast zitje bij Alpha Tauri. Dat maakt het zusterteam van Red Bull Racing vandaag bekend. De Vries maakte indruk tijdens zijn invalbeurt tijdens de GP van Italië. Volgend jaar neemt de Nederlanders de plaats van Gasly over die op zijn beurt verhuist naar Alpine.

Een keer eerder was De Vries dicht bij een zitje in de Formule 1. Zo maakt hij in 2018 bekend dat als hij meer punten zou scoren dan Lando Norris in het Formule 2-kampioenschap, hij het zitje kreeg bij McLaren. Uiteindelijk scoorde Norris zeventien punten meer dan de Nederlander. De Vries moest genoegen nemen met nog een jaar F2.

Dat jaar herpakte hij zichzelf en werd hij kampioen in de Formule 2. Zijn volgende stap was een ontwikkelingsrol bij Mercedes, wat trainingen bij F1-teams met een Mercedes-motor, een vast zitje in de Formule E en deelname aan de WEC. Na vier jaar Mercedes maakt De Vries nu de overstap naar het Red Bull-concern.

Wordt De Vries ooit teamgenoot van Max Verstappen?

De Vries komt naast Yuki Tsunoda te zitten bij Alpha Tauri. De Japanner rijdt een kwakkelend seizoen waarbij de dieptepunten, de hoogtepunten overschaduwen. Als de Nederlander indruk wil maken, zal hij als eerst zijn teamgenoot moeten verslaan. Er moet dan nog steeds heel wat gebeuren voor een transfer naar Red Bull.

Toch hebben we Red Bull al vaker zien wisselen binnen de twee teams. Zo weet je vast nog dat in 2016 Danill Kvyat plaats moest maken voor Max Verstappen. Later zou Red Bull ook Gasly de laan uit sturen om hem te vervangen voor Albon. Die kon op zijn beurt ook niet voldoen aan de lijn der verwachtingen van de energiedrankjesfabrikant.

De Vries zal een slecht seizoen van Pérez nodig hebben om te promoveren naar Red Bull Racing. Dat lijkt er vooralsnog niet aan te komen met acht podia waaronder twee overwinningen tot nu toe. Voorlopig moet Pérez, Leclerc voor zich dulden in het kampioenschap die twee punten meer heeft dan de Mexicaan. Wanneer Pérez zo blijft scoren, lijkt niets een contractverlenging in de weg te staan. 

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie