We beginnen redelijk compleet te raken als het gaat om de informatie over F1 in 2022. De prijs van de nieuwe streamingdienst Viaplay voor Nederland is bekend. In dit abonnement zit F1 inbegrepen, net als Bundesliga, Premier League en PDC Darts. Ook films als Tomb RaiderBad Boys for Life en alle delen van Men in Black – om maar even iets te noemen. Je kunt een los abonnement afsluiten bij Viaplay of je kunt het afnemen bij Ziggo of KPN.

De prijs van F1 bij Viaplay

Het abonnementje bij Viaplay kost je 13,99 euro per maand. Daarmee is het net iets duurder dan Netflix, maar daar kun je geen F1 kijken. Het is niet helemaal duidelijk of er prijsverschillen zitten tussen een direct abonnementje of wanneer je het afsluit via Ziggo of KPN. In maart van 2022 lanceert de nieuwe streamingdienst in Nederland. Zoals je weet doen Nelson Valkenburg en Melroy Heemskerk het commentaar tijdens de race. Amber Brantsen presenteert de show eromheen.

Alternatieven voor Viaplay in 2022

Vind je de prijs van F1 bij Viaplay iets te hoog, dan is er een alternatief. Voor 64,99 euro per jaar (wat neerkomt op ruim 5 euro per maand) sluit je een F1 TV Pro-abonnementje af. Dit is de officiële streamingsdienst van F1. Hier kun je alle F1-, F2-, F3- en Porsche Supercup-races bekijken, maar ook alle trainingen en kwalificaties van de GP’s. En hoewel de app in het verleden uitermate brak was, werkt F1 TV tegenwoordig heel behoorlijk.

Is de prijs van F1 bij Viaplay te hoog?

We horen zo hier en daar dat het abonnement van 13,99 euro aan de hoge kant is. Handig om te weten is dat Ziggo Sport Totaal momenteel ook 14,95 euro kost. Ook kun je nu bij KPN bijvoorbeeld al Ziggo Sport Totaal aanzetten. Daar kost het 14,99 euro per maand. Op jaarbasis tikt het wel aan, maar voor bestaande klanten kan het dus iets goedkoper uitpakken.

Advertentie

Reacties

 • Langereiger heeft op 9 december 2021 geschreven:

  Als het net zo werkt als Netflix kan je dan met meerdere accounts werken. Dan kan je de kosten delen. Dan is het nog wel te doen.

  Reageer
 • Sracerr heeft op 9 december 2021 geschreven:

  F1 kijken prima (training en race), geouwehoer in de studio heb ik nooit wat gevonden. Ik kijk F1 sinds ’70 jaren op BBC. Al die andere troep die je bij zo’n pakket krijgt hoef ik ook niet.
  Op zoek naar het illegale noodgedwongen circuit dan maar.

  • Rik heeft op 28 december 2021 geschreven:

   Je hoeft niet illegaal te gaan kijken om zonder show goedkoper te kunnen kijken. Bij F1 TV Pro betaal je omgerekend dus ongeveer 5,- per maand en heb je niet de hele show er omheen maar wel het commentaar tijdens de race. Je kunt ook zelf kiezen via welke camera je wilt kijken etc…

   Reageer
  • James heeft op 9 december 2021 geschreven:

   De BBC zond sinds 2012 nog maar de helft van de races uit en sinds 2016 geen enkele race meer. Hoezo ga je dan nu opeens iets anders kijken? Het klinkt alsof je klaagt om het klagen.

   Reageer
  Reageer
 • gerrit heeft op 8 december 2021 geschreven:

  hoe ku nnen jullie dit van ons afpakken ik van een aow uitkering dus dan hout op

  • Rik heeft op 28 december 2021 geschreven:

   Ze pakken niks van je af. Ziggo is een van de duurste providers van Nederland, dus je zou bijvoorbeeld ook over kunnen stappen naar een andere provider en dan Viaplay erbij nemen, waarschijnlijk ben je alles bij elkaar dan nog goedkoper uit dan dat je nu bij Ziggo bent :).

   Reageer
  • Ach gussie heeft op 9 december 2021 geschreven:

   Heb je het hout op? Dan moet je in het bos gaan sprokkelen in plaats van online jammeren. En je kon Ziggo wel betalen?

   • Siem heeft op 7 januari 2022 geschreven:

    bij Ziggo zijn het gewoon geldwolven stoppen met F1 spaart ze miljoenen uit. Maar dan evengoed het abonnementsgeld weer met €2 verhogen. Ze zouden korting moeten geven wegens besparing F1 geld.

    Reageer
   Reageer
  Reageer
 • Peter heeft op 8 december 2021 geschreven:

  Wel goed om te weten, f1pro kun je nu nog halen in Nederland. Vanaf het nieuwe seizoen niet meer; dan zijn de streaming rechten voor Viaplay. Bestaande f1 abos beloven echter wel bestaan! Dus voor februari f1 pro nemen, anders is het zonde 🙂

  Reageer
 • Marco heeft op 8 december 2021 geschreven:

  Echt niet normaal meer prijzen ga wel olav mol luisteren op grandprix radio.

  Reageer
 • Jaspa heeft op 8 december 2021 geschreven:

  Prijs is te hoog, de zoveelste streamingsdienst, wordt wel een beetje veel allemaal, en dat alleen voor F1
  Ziggo was altijd al duurder als andere aanbieders, maar ja je kon wel F1 kijken.
  Dus voor mij houdt het op.

  • Opa dre heeft op 9 december 2021 geschreven:

   Ja ziggo is altijd duurder geweest. Stap over naar een andere provider en neem via play erbij en je zal zien dat je nog steeds goedkoper uit ben dan ziggo

   Reageer
  Reageer
 • jariel heeft op 8 december 2021 geschreven:

  Je kunt toch apart F1 pro kijken

  Reageer
 • Beer heeft op 8 december 2021 geschreven:

  Jammer dan geen F1 meer.De andere sporten interreseren ons niet.

  • Rik heeft op 28 december 2021 geschreven:

   Waarom neem je dan niet F1 TV pro? Dat kost omgerekend 5,- per maand. Desnoods stap je over naar een ander provider dan Ziggo en dan ben je alles bij elkaar goedkoper uit. Ziggo is gewoon een dure provider.

   Reageer
  Reageer

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie