De coureurs in de Formule 1 worden weleens gezien als de twintig beste coureurs ter wereld. Nu zou je dat kunnen betwijfelen door figuren met rijke ouders die hun zoon graag zien afgaan voor een miljoenenpubliek, maar goed; ze staan wel wekelijks op de grid. Het lijkt erop dat de bankrekeningen van de welvarende papa’s en mama’s niet lijden onder de kosten die komen kijken bij crashes – of toch wel? Dit is de F1-coureur die de meeste schade heeft gereden en dit zijn de teams eraan kwijt.

Online houden F1-fanaten bij wie precies wat wanneer heeft moeten vervangen door schade, en wat de reparatie kostte. Hieruit blijkt dat het Haas F1-team het duurste bonnetje heeft betaald. Tijdens de GP van Saoedi-Arabië vouwde Mick Schumacher zijn auto volledig op. De kosten: 2 miljoen dollar (momenteel zo’n 1,91 miljoen euro).

Dat weekend staat niet te boek als het F1-weekend met de meeste schade. Bij de race op Silverstone lag de teller van alle schade aan de F1-auto’s bij elkaar op 4,3 miljoen euro. Dat weekend crashte Zhou flink, wat zijn team bijna 1,8 miljoen euro kostte. Over het hele seizoen waren de teams bij elkaar opgeteld bijna 33 miljoen euro kwijt aan crashes.

De F1-coureur met de meeste schade

Dankzij de crash van Mick Schumacher in Jeddah heeft hij in totaal de meeste euro’s verbrast. Zijn teller staat na het seizoen op 3,7 miljoen euro. Dat komt dus door zijn crash in Saoedi-Arabië, maar later crashte hij ook in Monaco, wat vroeg om een investering van iets meer dan 1 miljoen euro. Nicholas Latifi volgt op de tweede plaats met bijna 3,2 miljoen euro. Hij crashte twee keer hard voor 1,5 en 1,2 miljoen.

Valtteri Bottas is de coureur met de minste schade, gevolgd door Max Verstappen. Alles bij elkaar kostte Verstappen zijn team 464.000 euro. Bij de teams was Williams het meeste geld kwijt aan reparaties; 4,5 miljoen euro. McLaren had de kleinste kostenpost aan schades met ruim 1,3 miljoen. Bekijk hier het volledige overzicht.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)