Seizoen 5 van de megahit Drive to Survive zit eraan te komen. Eerder maakte Netflix al bekend dat Max Verstappen actief meedoet. In de laatste trailer voor de release (onder aan de pagina te zien) is Verstappen dan ook prominent aanwezig. Daarnaast vertelt Netflix alvast wat er per aflevering gaat gebeuren. We zullen ons best doen om spoilers te vermijden.

De omschrijving van Netflix voor het nieuwste seizoen laat zien dat we veel van hetzelfde kunnen verwachten als voorheen: ‘Nooit eerder vertoonde beelden en interviews met de grootste namen uit de sport.’ Daarnaast maakt Netflix bekend dat er ook dit jaar tien afleveringen zijn. Bij elke aflevering hoort een titel en een korte beschrijving. Uit die stukjes tekst kunnen we alvast wat informatie halen. Op 24 februari is het zover en verschijnt de eerste aflevering van Drive to Survive seizoen 5 op Netflix.

Dit ga je per aflevering zien in Drive to Survive seizoen 5

Aflevering 1 – The New Dawn
Aflevering 1 begint gelukkig bij het begin in Bahrein. Hierbij zal voornamelijk ingezoomd worden op Ferrari en Haas. Ferrari schept de verwachting dat het ‘de top kan bereiken’ en bij Haas vertelt men over de last-minute coureurswissel.

Aflevering 2 – Bounce Back 
De aflevering erna gaat over Mercedes. Hierbij kijken we mee met Toto Wolff die het team bij elkaar probeert te houden door de onverwachte tegenslagen. Het ‘bounce’-gedeelte van de afleveringstitel kan niet anders dan slaan op het porpoising. Hierover komt Hamilton aan het woord.

Aflevering 3 – Like Father, Like Son?
Bij aflevering drie komen we terug bij Haas F1. Mick Schumacher en zijn strijd om in de voetsporen van zijn vader te treden zijn hierbij het onderwerp. Je mag verwachten dat Günther Steiner in deze aflevering ten minste één keer zijn favoriete scheldwoord de revue laat passeren.

Aflevering 4 – Matter of Principal 
De vierde aflevering speelt zich af bij de GP’s van Miami en Groot-Brittannië. Voor de tweede keer ligt de focus op Ferrari. De titel van de aflevering doet vermoeden dat we hier de eerste tekenen van de breuk tussen Mattia Binotto en Ferrari gaan zien.

Aflevering 5 – Hot Seat
Halverwege het Netflix-seizoen komen we voor het eerst aan bij het team van Max Verstappen. De camera’s zijn er op een goed moment bij, want er wordt gefilmd tijdens de GP van Monaco. De kwalificatie daarvan zal een zeker een rol gaan spelen in deze aflevering. Misschien dat we er zelfs achter komen of hier het zaadje gepland is voor de controverse in Brazilië.

Aflevering 6 – Pardon My French
Nog een heet onderwerp in 2022: de stoelendans bij Alpine. Otmar Szafnauer, de teambaas van dat team, mag verhaal doen over de keuzes die gemaakt zijn bij het kwijtraken van Alonso, de poging om Piastri aan te stellen en de uiteindelijke keuze voor Pierre Gasly.

Aflevering 7 – Nice Guys Finish Last
De zevende aflevering van het seizoen draait om Daniel Ricciardo. Hierin wordt het duidelijk dat McLaren geen toekomst ziet in de Australische allemansvriend.

Aflevering 8 – Alpha Male
Hé, een woordspeling van Netflix! Alpha slaat hier op Gasly, die aankondigt te vertrekken bij AlphaTauri. We komen er in deze aflevering achter hoe Yuki Tsunoda aankijkt tegen het vertrek van zijn (team)maatje.

Aflevering 9 – Over the Limit
Jawel, ook de rel rond de budgetcap-overschrijding van Red Bull Racing komt voorbij. Benieuwd wat Christian Horner daarover te zeggen heeft. Zou het dan toch aan die te dure lunch hebben gelegen?

Aflevering 10 – End of the Road
In de laatste aflevering is het seizoen beslist. Het einde van de serie zoomt in op de laatste race van de kalender, de GP van Abu Dhabi. Hierin moet Ferrari Mercedes van zich af zien te houden en hoopt McLaren op een wonder om Alpine in te halen.

De laatste trailer van Drive to Survive – seizoen 5

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)