Op het topgeheime hoofdkantoor van TopGear (in Amsterdam Zuid-Oost, vlak langs de snelweg bij afslag Holendrecht), staat het bol van de modelautootjes, van Citroën SM tot een schattige Volkswagen Polo. Gelukkig voor deze verzameling is onze boekhouder scherp op onnodige uitgaven, want anders moeten we er een flink aantal ruimen om plek te maken voor deze Ferrari. Dit nieuwe schaalmodel van de F1-auto van Ferrari uit 2022 is maar liefst 1,12 meter lang

Het prachtige model is gemaakt door Amalgam en zij nemen hun werk behoorlijk serieus. Voor dit model hebben ze de originele CAD-ontwerpen en kleurcodes opgevraagd bij Ferrari. Het heeft het kleine team aan bouwers ruim 4.500 uur gekost om het model te ontwikkelen. Daar komt nog eens 450 uur bij voor de bouw per model dat uit 615 onderdelen bestaat. In totaal komen er vijftig stuks op de markt.

De bewust Ferrari F1-auto uit 2022 deed mee aan de eerste race van dat jaar, de GP van Bahrein. Aan die race zullen Ferrari en hun fans graag herinnerd worden. Leclerc en Sainz eindigden als eerste en tweede voor het Italiaanse F1-team. Later zou blijken dat de F1-75 van Leclerc niet opgewassen was tegen de RB18 van Verstappen. Toch blijft de Ferrari F1-auto van 2022, wat ons betreft, de mooiste van dat jaar.

De prijs van het Ferrari F1-auto 2022 schaalmodel

Je kunt kiezen of je de Ferrari F1-auto van Leclerc of Sainz wilt. Je voelt wel aankomen dat er een groot prijskaartje aan zo’n enorm schaalmodel zit. Amalgam vraagt je 27.055 euro over te maken voor één van de vijftig exemplaren. Hij is er trouwens ook schaal 1 op 8 voor 9.250 euro. Deze kun je ook met de speciale kleurstelling kopen waarmee Ferrari in Monza reed. Het schaalmodel 1 op 18 kost 1.050 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)