Waarschijnlijk is dit boek niet geschikt voor alle leeftijden, en niet omdat er zo weinig plaatjes in staan. Haas F1-teambaas Günther Steiner schrijft een boek over het afgelopen F1-seizoen bij zijn team. Het boek krijgt de titel Surviving to Drive. Blijkbaar wordt het verhaal verteld ‘in de onnavolgbare stijl van Steiner’. Blader het dus eerst zelf door voor je het aan je kinderen geeft.

Zoals je weet heeft Günther Steiner zijn status als cultheld gekregen dankzij de Netflix-documentaire Drive to Survive. Daarin komt de Amerikaanse Italiaan veelvuldig voor met, eh, losbandige tirades richting zijn coureurs en eigenlijk mensen in het algemeen. Het hoogtepunt was het moment waarop Magnussen een deur dicht smeet en Günther daar niet van gediend was.

Steiner in de autosport

Günther heeft een behoorlijk CV opgebouwd. Hij begon in de rallywereld, waar hij samenwerkte met Colin McRae. Hij ging daarna verder in de F1 bij Jaguar, wat Red Bull werd. Na drie jaar stuurde Red Bull-baas Dietrich Mateschitz hem naar Amerika om een NASCAR-team op te bouwen. In 2014 keerde hij terug in de Formule 1 toen Gene Haas hem benoemde tot teambaas van het Haas F1-team.

Het boek van Steiner verschijnt in april. Hij schrijft onder andere over het gedwongen vertrek van Nikita Mazepin vlak voor de start van het F1-seizoen. Daarnaast zal hij ook vast iets vertellen over de contractonderhandelingen met Magnussen. We hopen bovendien een inkijkje te krijgen in de feestjes bij Haas, zoals na de kwalificatie in Brazilië.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear