Red Bull maakt de overstap van sixpacks naar zes cilinders. Vanaf 2022 gaat Red Bull zijn eigen F1-motoren maken onder de naam Red Bull Powertrains Limited. Ze nemen de productie over van Honda. De F1-motor blijft in de basis dus hetzelfde, maar de productie ligt in handen van een andere partij. De hybride V6-motoren hangen ze in de auto’s van Red Bull Racing en Scuderia AlphaTauri.

Het is al langer bekend dat de Honda, de huidige motorenleverancier, stopt met F1. Red Bull Powertrains Limited gaat niet veel ontwikkelen aan de motor. Alle teams hebben ingestemd met een ontwikkelingsstop vanaf 2022. Vanaf dat moment blijven de motoren hetzelfde tot er nieuwe motoren worden geïntroduceerd in 2025. Wat Red Bull Racing gaat doen in 2025 als het gaat om motoren, is nog niet bekend.

De productie van Red Bull Powertrains Limited vindt plaats in Milton Keynes, waar de fabriek van het raceteam zit. Helmut Marko noemt het een gedurfde maar weloverwogen zet van Red Bull. Hij noemt het oprichten van het nieuwe bedrijf de meest competitieve optie voor beide teams.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)