Stel, je krijgt voor de verandering een mailtje van een echte miljardair die zijn vermogen met je wilt delen, wat koop je dan als eerst? We verwachten een leuke autocollectie, maar wat doe je met het resterende bedrag? Misschien is een F1-team in een leuke investering. Kun je mooi je zoontje met matige prestaties een stoeltje geven. Zoveel moet AlphaTauri kosten als je het wil kopen.

Red Bulls plannen om het zusterteam te verkopen, lijkt inmiddels een publiek geheim. Het team krijgt binnenkort weer een nieuwe naam, maar blijft wel in beheer van de racetak van de drankjesfabrikant. Het F1-team had naar een andere eigenaar kunnen gaan, blijkt nu. Rodin-eigenaar David Dicker had interesse, maar volgens hem vroeg Red Bull teveel.

Tegen Racer zegt hij: ‘Nou, dat [een team kopen] zou ik doen als ik dacht dat er een haalbare route was, maar 800 of 900 miljoen dollar betalen zou waarschijnlijk niet als commercieel haalbaar worden beschouwd’. Reken het bedrag van Dicker om naar ons valuta, dan moet je ongeveer tussen de 760 miljoen en 860 miljoen euro over hebben om het AlphaTauri F1-team te kopen.

Dicker was ook geïnteresseerd in andere F1-teams

De miljardair probeerde ook met zijn eigen Rodin Carlin in de F1 te komen, maar de FIA wees zijn inzending af. Daarnaast heeft hij in verleden nog meer kansen op de F1 laten schieten. ‘Ik heb een fout gemaakt toen Williams te koop stond, omdat ik dat vrij gemakkelijk had kunnen kopen’, zegt Dicker. De Nieuw-Zeelander had gesprekken met Williams, maar tot een overeenkomst kwam het nooit.

Daarnaast had hij ook een Ferrari-klantenteam kunnen kopen: ‘Sauber en Haas, die min of meer al jaren op en af ​​op de markt zijn geweest. Waarschijnlijk hadden ze voor veel lagere bedragen kunnen worden gekocht die veel logischer waren. Maar zoals ik al zei, ik heb dat waarschijnlijk verkloot’. Misschien kan Dicker een dealtje sluiten met Andretti-Cadillac?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear