Retro-outfit? Check. Dikke WEC-vin? Check. Ferrari-motor? Check. Lichter dan een Smart ForTwo? Check. Kans op een eerste plek? Eh…

Sauber F1 Team onthult vandaag de Sauber C36, de opvolger van de Sauber C35. Net als de Williams FW40 hult het team de Sauber C36 in retrokleuren om hun jubileum te vieren. Toevallig is ie nu even blauw als de vlag die hij regelmatig te zien zal krijgen.

Bij Sauber lag de focus niet direct op downforce, maar op het verhogen van de stabiliteit. Dat verklaart ook de dikke Le Mans-vin op de achterkant. Een ander aandachtspunt was het verminderen van luchtwrijving om voor de extra luchtweerstand van de bredere banden te compenseren. Het koolstofvezel retrogeval weegt slechts 728 kilo.

Wie nemen er plaats in de Sauber C36?

Coureur Marcus Ericsson is net als vorig jaar van de partij. Nieuwe aanwinst Pascal Wehrlein ruilt zijn Manor-stoeltje voor een zitje in de Sauber C36. Vorig jaar eindigde het Sauber F1 Team op een tiende plek in het kampioenschap. Wellicht met hun nieuwe stabiliteit-over-downforce-tactiek zijn de resultaten dit jaar beter.

In ander nieuws: morgen onthult Renault zijn F1-auto en wij zijn er live bij.

Advertentie

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Advertentie