Nu Verstappen in de laatste Grands Prix een aantal rake klappen ontving van Hamilton in de strijd om het kampioenschap, lijkt het erop dat de dominantie van Lewis toch nog een jaartje langer gaat duren. De enige die de aaneenschakeling van kampioenschappen kan stoppen, lijkt Hamilton zelf te zijn. Als hij besluit dat het tijd is om de Formule 1 achter zich te laten, krijgen nieuwe coureurs de kans om te laten zien dat zij kampioen kunnen worden.

Op dit moment heeft Hamilton alleen nog maar een contract voor dit jaar. Het lijkt erop dat er voor de zomer nog wel een langere deal gesloten wordt, maar Mercedes beseft ook maar al te goed dat hun kampioen ooit vertrekt. Verstappen lijkt een logische kandidaat om Hamilton op te volgen en zagen we al meermaals in verband gebracht worden met Mercedes. Maar hij is niet de enige op het lijstje van het team.

In een interview met het Italiaanse Motorsport.com vertelt teambaas Toto Wolff: ‘Je kijkt altijd naar de groep coureurs die in de toekomst in een Mercedes kunnen zitten. Max is zeker een toekomstige ster, maar hij is niet de enige. En ik zie al een aanstormend groepje coureurs dat nog niet de mogelijkheid heeft gehad om te laten zien waartoe ze in een winnende auto in staat zijn.’

Voorlopig zit Max sowieso bij Red Bull, waar hij nog altijd niet laat blijken dat hij er weg wil. Maar volgend jaar zullen de reglementen voor de auto’s drastisch wijzigen, waardoor de huidige rangorde flink opgeschud zal worden. Een mogelijke verhuizing naar Mercedes zal er dus ook vooral van afhangen hoe Mercedes en Red Bull er volgend jaar voor staan.

Reacties

  • Arthur heeft op 15 december 2021 geschreven:

    Ik hoop dat max nooit nasr toto wolf gaat onsportieve eikel

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)