Waarom Max in Q1 met wat overstuur net de muur toucheert, komt zijn teamgenoot minder ongeschonden uit de strijd. Al in het eerste deel van de kwalificatie, parkeert Pérez zijn Red Bull in de muur. Dit betekent dat de Mexicaanse coureur morgen helemaal achteraan zal starten morgen. Ook Zhou, Hulkenberg, Magnussen en Sargeant vallen af in Q1

In Q2 is het Norris die een tik uitdeelt aan de muur, maar niet voordat hij een goede tijd neerzet. Dit betekent dat McLaren tussen Q2 en Q3 de auto snel moet repareren. Piastri, de Vries, Albon, Stroll en Bottas vallen af in Q2. Verstappen heeft in beide delen van de kwalificatie de snelste tijd neergezet. Woonplaatsgenoot Leclerc pakt P2 in Q2.

Op naar Q3

Met nog vijf minuten te gaan stoot Verstappen Alonso van de snelste tijd in Q3. Maar ineens schiet Ocon met nog drie minuten te gaan naar pole position. Dit zorgt ervoor dat Alonso en Verstappen ook weer naar buiten gaan om een tijd neer te zetten. Met ruim een minuut te gaan, vliegt Leclerc naar de snelste tijd. Ineens wordt het toch wel erg spannend.

Verstappen pakt eerste pole ooit tijdens kwalificatie Monaco 2023

En dan is het ineens Alonso die met minder dan een minuut te gaan de voorlopige pole pakt, maar Verstappen heeft nog een kans. En die benut hij. Op het allerlaatste moment schiet Verstappen naar boven in de lijst en hij pakt zo zijn eerste pole in Monaco ooit. Norris komt niet meer naar buiten in Q3 en eindigt op de tiende plaats. Ocon is de grote verrassing van deze kwalificatie: hij pakt een keurige P4.

Startopstelling F1-race in Monaco 2023

Q3
01. Verstappen
02. Alonso
03. Leclerc
04. Ocon
05. Sainz
06. Hamilton
07. Gasly
08. Russell
09. Tsunoda
10. Norris

Q2
11. Piastri
12. de Vries
13. Albon
14. Stroll
15. Bottas

Q1
16. Sargeant
17. Magnussen
18. Hulkenberg
19. Zhou
20. Pérez

Tijdschema Monaco 2023

Zondag
Race: 15:00 uur

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)