De geruchtenmolen draait weer op volle toeren in de Formule 1-wereld. Ook al zijn we nog midden in het seizoen; de mensen met glazen bollen proberen al te voorspellen waar alle coureurs volgend jaar rijden. Onze eigen Nederlandse raceheld Max Verstappen wordt nu in verband gebracht met een overstap naar Ferrari voor 2018. Hij zou al gesprekken hebben gehad voor een transfer naar het Italiaanse team. De Spaanse website Marca.com bericht over deze gesprekken van de overstap van Verstappen naar Ferrari.

Zoals we allemaal weten, beleeft Verstappen een dramatisch seizoen tot nu toe. Van alle coureurs heeft hij de minste rondes gereden dit seizoen. Zelfs de McLarens, die met de Honda-motoren meestal niet verder komen dan een halve race, hebben meer gereden tijdens de races. Daardoor zou het ook geen gekke gedachte zijn dat Verstappen denkt over een vertrek bij het team van de energiedrankjesfabrikant.

Zo lang rijdt hij toch nog niet bij Red Bull?

Dit zou betekenen dat de Limburger al na minder dan twee jaar Red Bull zou verlaten. Zijn contract loopt nog wel door in 2018, maar deze kan door de Italianen worden afgekocht. Bij Ferrari zou er ook heel goed een plaatsje vrij kunnen komen. Kimi Räikkönen wordt al een dagje ouder en zijn prestaties zijn volgens de teambaas van Ferrari ondermaats. Vettel moet voor 2018 toch een teammaatje hebben en daar zou de getalenteerde Nederlander de hoek om kijken. Dat betekent dat Verstappen naar Ferrari zou gaan volgend jaar.

Bij Red Bull is er genoeg talent om het plekje van Verstappen over te nemen. In het juniorteam Toro Rosso zit de oud-teamgenoot Sainz te popelen om een plekje bij de grote jongens. Hij heeft al laten weten te vertrekken na dit seizoen als hij geen promotie krijgt. Toch gaf Red Bull-teambaas Christian Horner vandaag aan dat Sainz niet mag vertrekken bij Toro Rosso, wat er waarschijnlijk op duidt dat het Red Bull-team er volgend jaar niet anders uitziet. Dus zeg het maar: zien we Max Verstappen volgend jaar in het rood rijden? En zal dit überhaupt een verstandige keuze zijn? De tijd zal het ons leren, maar we weten wel dat heel veel Nederlanders nieuwe rode shirtjes moeten kopen als dit gebeurt.

Foto: Red Bull Content Pool

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)